Kalundborg Station står måske over for en totalrenovering

Puljen beskriver bl.a. en totalistandsættelse af Kalundborg stationsbygning, hvor der er afsat op til 20 mio. kr. til formålet.

Kalundborg Station står måske over for en totalrenovering
En ny aftale på Christiansborg skal sikre en gennemgående renovering af bl.a. Kalundborg Station. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En ny aftale på Christiansborg skal sikre en gennemgående renovering af bl.a. Kalundborg Station. Det skriver folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff (S) i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Puljen til mere trygge og attraktive stationer beskriver bl.a. en totalistandsættelse af Kalundborg stationsbygning, hvor der er afsat op til 20 mio. kr. til formålet.

Aftalen sikrer, at DSB nu skal igangsætte en modernisering af Kalundborg Station, så bygningen bliver mere tryg og indbydende og passagererne får meget bedre service. Det er på alle måder glædeligt for Kalundborg og pendlerne til og fra byen, udtaler Rasmus Horn Langhoff.

Der er altså afsat op til 20 mio. kr. til projektet alt efter omfang og behov. Hvor meget, det kræver, skal en projektering hen over de kommende måneder afklare. Man har vurderet, at økonomien for de enkelte stationsbygninger kan variere fra ca. 3-20 mio. kr. inkl. Moms alt efter omfang og behov. Pengene kommer fra puljen til mere trygge og attraktive stationer, der blev afsat i forbindelse med Infrastrukturplan 2035. 

I dokumentet fra puljen foreslås der en større modernisering og totalrenovering af stationen, hvor der lægges særligt vægt på, hvordan kundernes behov kan tilgodeses, og hvordan stationsbygningerne kan benyttes nu og i fremtiden. Projektet er på nuværende tidspunkt i idefasen, og kræver yderligere undersøgelser og projektering, før konkrete tiltag kan angives.

Målet er at udnytte de eksisterende faciliteter bedre, skabe bedre og flere servicetilbud til kunderne og binde stationen bedre sammen med lokalsamfundet. DSB ønsker at skabe rammer for liv og aktivitet på stationen og dermed en mere tryg og attraktiv station samtidig med, at udviklingen i lokalsamfundet understøttes.

Del