Kalundborg skal gå forrest i kampen for klimaet og biodiversiteten

Læserbrev: Kalundborg skal gå forrest i kampen for klimaet og biodiversiteten

I Kalundborg har vi igennem mange år været verdenskendte for vores symbiose og alt hvad det betyder med at genanvende reststrømme mellem industrier. Det forpligter til at vi skal gå foran når vi skal gøre vores samfund bæredygtigt og passe på naturen og dens diversitet.

Helt lavpraktisk så skal vi være CO2 neutral som kommune, men også have ambitionerne til at hjælpe erhvervslivet, leverandører og borgere med at blive det.

For at vi som kommune selv kan blive det, så skal vi køre grønt med hele bilparken. Vi skal også have konverteret alle kommunale bygninger til grøn varme. Vi skal sikre at alle kommunale køkkener laver økologisk mad med lokale råvarer.  Vi skal sikre at kommunale arealer ændres fra græs til skov og anden mere vild natur. Og helt aktuelt vil jeg kæmpe for ikke at få motorvej hele vejen ud over Røsnæs eller Asnæs.

Som kommune kan vi også bruge vores ejerskaber af Kalundborg Forsyning samt Kalundborg Havn til forbedringer.

Kalundborg Forsyning er hjørnestenen i symbiosen og jeg vil gerne udvikle den til fordel for borgere og erhverv. Vi skal deltage i forskning og udvikling. F.eks. rummer Kalundborg enorme mængder af overskudsvarme, som kan sendes til gas og oliebyer som Havnsø og Holbæk med nye ledninger. Et andet forslag er tiltag der kan reducere forbruget af vand inklusive Tissø Vand, så Tissø og Halleby systemet kan få mere vandudskiftning til fordel for dyrelivet.

Kalundborg Havn må og skal først og fremmest sikre landstrøm til den kommende krydstogtsterminal, men skal også sikre elektrificering af havnens ejet materiel.

Jeg mener at vi skal være ambitiøse og bringe os selv foran, så Kalundborg vil blive et eksempel til efterfølgelse, præcis som vores symbiose har været det igennem mange år. En grøn kommune med en fantastisk symbiose, som udenlandske gæster gladeligt rejser til, for at studere for mere end blot symbiosen.

Jeppe Sørensen
Kandidat Radikale Venstre
tlf. 51921919

Del