Kalundborg Rock’er gav underskud

Styregruppen bag Kalundborg Rock´er ved endnu ikke om der afvikles festival til næste år

Kalundborg Rock’er gav underskud Styregruppen bag Kalundborg Rock´er ved endnu ikke om der afvikles festival til næste år. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Sommerens festival på Gisseløre gav et underskud på mellem 100.000 og 150.000 kr. Det præcise tal vides endnu ikke. Men underskuddet kom ikke bag på styregruppen bag Kalundborg Rock’er – faktisk er de glade for, at underskuddet ikke var større.

Underskuddet på årets Kalundborg Rock’er, der blev afholdt som en endags-festival i år grundet COVID-19 kommer ikke bag på styregruppen. De havde selvfølgelig helst set et overskud, men var klar over, at der ville komme et underskud efterhånden, som festivalen nærmede sig.

”Vi er kommet ud med et underskud på mellem 100.000 og 150.000 kr., men det vidste vi, og selv om det lyder mærkeligt, er vi egentlig meget godt tilfredse. Samtlige foreninger var enige om, at køre igennem til trods for underskud, da vi gerne ville have nulstillet det hele mht. gamle billetter osv. Men udfordringerne var mange, og da regeringen hele tiden ændrede retningslinjerne, ændrede vi konstant på rammerne for festivalen, senest kun fem dage før, at festivalen skulle afholdes,” fortæller presseansvarlig hos Kalundborg Rock’er, Johnny Elmelund, og fortsætter: ”Vi var forberedt på det, og yderligere har vi søgt forskellige corona-hjælpepakker hos staten, men det tager tid, at få afklaret, om vi er berettiget til hjælpepakkerne. Der kan godt gå mellem 6-10 måneder, inden vi har et reelt billede af, om vi kan få noget, og i så fald hvor meget, vi kan få. Vi har modtaget en forhåndsgodkendelse, men ikke det betyder ikke, at vi modtager penge.”

Bliver der en Kalundborg Rock’er  2022?

På spørgsmålet om, hvorvidt der bliver festival på Gisseløre til næste år, må Johnny Elmelund svare, at han simpelthen endnu ikke ved det.

”Vi ved det ikke endnu. Vi har møde i morgen aften omkring næste år, og så må vi se, om der er stemning for og overskud til at gå videre med en festival efter de sidste par års udfordringer. Det er ingen hemmelighed, at det har været et kæmpe arbejde,” fortæller han.

Der blev solgt 1789 billetter til endags-festivalen, hvor man havde håbet på, at kunne sælge 2.000 billetter. Der var rigtig god omsætning på både mad og drikke, og gennemsnitlig brugte hver enkelt festivalgæst flere penge, end set de tidligere år. Ydermere kan Johnny Elmelund fortælle, at mange af festivalgæsterne ikke var lokale, som ellers de fleste har været tidligere år.

Del