Kalundborg-politiker udvalgt til EU kandidatlisten

Det var en fejl i de nationale IT-systemer der vækkede interessen for politik. Helles far er en af dem, der fik amputeret et ben ”ved en fejl.

Kalundborg-politiker udvalgt til EU kandidatlisten
”Det er en stor ære for mig at blive prikket på skulderen og opfordret til at stille op til Europa Parlamentet” siger Helle Laursen Petersen. Privatfoto

Helle Laursen Petersen, som er Konservativt Regionsrådsmedlem her fra Kalundborg, er udvalgt til at stå på listen af de 20 konservative politikere der opstilles til Europa Parlamentet. 

”Det er en stor ære for mig at blive prikket på skulderen og opfordret til at stille op til Europa Parlamentet” siger Helle Laursen Petersen.

Helle har siden midt-90’erne været beskæftiget i IT branchen og de sidste 20 år som selvstændig IT-konsulent. Opgaverne har været mange, men de store nationale og internationale it-projekter er dem der er flest af på CV’et.

Det var også en fejl i de nationale IT-systemer der vækkede interessen for politik. Helles far er en af dem, der fik amputeret et ben ”ved en fejl”. Det fik hende til at køre sag mod Region Sjælland, som hun vandt i alle retsinstanser på faderens vegne. Efterfølgende sagde hun ”Nogen må gøre noget. Det er helt forrykt at man ikke kan stole på systemerne i sundhedssektoren - nogen, er mig, lige nu” og så stillede hun op til Regionsvalget og fik et flot valg med næsten 1400 personlige stemmer.

”Jeg brænder for at lave god IT. Hele vores samfund er bygget digitalt op og hvis det så er dårlige løsninger, som det desværre ofte er, så går det ud over os alle”

I forhold til EU ønsker hun da også at der kommer langt mere styr på fælles digitale løsninger. Hun har siden årsskiftet arbejdet på et fælles EU toldsystem, hvor man i alle EU-lande kommer til at arbejde på samme platform, når det gælder varer ud og ind af Europa.

”Det giver så god mening at vi bruger hinandens oplysninger, hvis fx der i Spanien er snuppet en stor narkofangst, så ved vi i DK at vi skal være opmærksomme på afsenderen, rederiet, modtageren og måske ovenikøbet også speditøren. Det gør at hvis en af disse sender noget til DK, vil den risikovurdering som tolderen modtager være rød og tolderen kan udtage pakken/containeren/brevet til toldeftersyn," fortæller Helle Laursen Petersen, som også mener, at sådanne fælles løsninger kunne være en rigtig god ide på fx godkendelse af lægemidler, som alle lande bruger rigtigt meget tid på og godkendelse af uddannelser, så det ikke tager en læge fra fx Frankrig 4-5 år at blive godkendt som læge i Danmark.

Er det rimeligt at danske lastbiler betaler for at køre på vejene i Frankrig mens franske lastbiler kører gratis i Danmark? spørger hun

"Vi er en del af EU og så skal vi så absolut have det bedste ud af det. Men fx en EU-hær er ikke en god ide, men kunne man blive enige om standarder på fx materiel og indkøb kunne det være en fordel for os alle."

Helle holder også af den danske mønt og det danske sprog, men som hun siger ”Det forhindrer os jo ikke i at være både 2 og 3 sproget og have euro liggende i pungen."

Næste skridt er godkendelsen af listen med de 20 kandidater på det Konservative landsråd den 23. september.

Del