Kalundborg kritik

Kalundborg kritik

Læserbrev: Kalundborg kritik

Mild overdrivelse fremmer forståelsen. Anna von Lowzow har i Berlingske Tidende skrevet en krads kritik af Kalundborg by. Hun mener byen er et skrækeksempel på åndelig fattigdom.

Kalundborg kommune er den kommune af alle kommuner der bruger færrest penge på kunst og kultur. Det er ikke problemet, problemet er, at byens borgmester er stolt af det. Med den holdning er det svært at bruge kunst og kultur som udvikling af byen.

Mange jyske byer bruger kunst og kultur til at tiltrække nye borgere til kommunen. Vi kan ikke forvente, at fordi borgere får arbejde i en af virksomhederne i kommunen, at de automatisk bosætter sig i kommunen.

Særligt problematisk er det når kvaliteten af skolerne kunne være væsentlig bedre. Fokus for ledelsen i kommunen er servicering af de store industrier, statslige uddannelser og fabrikkernes udbygning. Det går fint, trafikregulering går det dog ikke så fint med.

Mere kunst og kultur handler også om penge. Her er der en budgetlov der er en bremse for os alle. Samtidig skal man også huske, at ca. to tredjedele af kommunens borgere ikke bor i Kalundborg by.

Kunst og kultur er noget der kan bidrage til udvikling i hele kommunen.

Niels Erik Danielsen

Kommunalbestyrelsesmedlem - Enhedslisten

Del