Kalundborg Kommune tager praktikanter i 8. og 9. kl.

Der vil være mulighed for at melde sig ind på seks forskellige spor alt efter, hvilke interesser og fremtidsdrømme, man har.

Kalundborg Kommune tager praktikanter i 8. og 9. kl.
Nu kan 8. og 9. klasses elever komme i erhvervspraktik på Kalundborg Kommune, som noget nyt. Foto: Colourbox

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune åbner nu op for muligheden for at komme i erhvervspraktik for alle 8. og 9. klasses elever i uge 48.

Der vil være mulighed for at melde sig ind på seks forskellige spor alt efter, hvilke interesser og fremtidsdrømme, man har. Hvert forløb bliver tilrettelagt efter den enkelte elev, hvor noget kan blive helt individuelt og noget kan blive sammen med andre elever fra skolerne i Kalundborg Kommune. Det skriver Kalundborg Kommune på deres hjemmeside.

”Det er egentlig sprunget ud af, at vi har lavet et katalog over indsatser for fastholdelse og rekruttering generelt i kommunen, og vi vil gerne vise hvilke jobmuligheder der er og som kunne være interessante for de helt unge mennesker. Vi vil gerne vise dem tidligt, hvad jobs der er på kommunen. Vi har jo et hav af muligheder for forskellige karriereveje, og derfor vil iv gerne gøre det mere synligt, hvad kommunen kan tilbyde,” fortæller Jette Feldthaus, der er chefkonsulent for HR & personale.

Introdag for alle

Der vil være introdag for alle mandag, hvor der vil være en præsentation af Kalundborg Kommune som organisation og arbejdsplads. Der vil være et oplæg fra borgmesteren og kommunaldirektøren ligesom, der vil være mulighed for at møde kommunens elever og her høre om elevuddannelserne samt møde nyuddannede, der arbejder i Kalundborg Kommune. Kalundborg Kommune vil ydermere, i det omfang det er muligt, forsøge at tage hensyn til geografien, så praktikstederne kommer til at ligge så tæt på praktikanternes bopæl.

Alle praktikanter skal deltage i kommunalbestyrelsesmødet, for på den måde at opleve hvordan demokratiet i en kommune fungerer i praksis, skriver Kalundborg Kommune på deres hjemmeside. Efter at have været i praktik i en afdeling fredag formiddag, vil Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) holde et oplæg på 2 timer, hvor erfaringerne fra praktikken kobles på uddannelsesvejledning og uddannelser/job.

Hvis man har nogle interesser eller praktikønsker som man ikke finder i nogle af de seks pakker, er man meget velkommen til at kontakte den skole man går på eller chefkonsulent Jette Feldthaus, jefl@kalundborg.dk, der måske kan hjælpe med at finde og tilrette et forløb, der passer den enkelte.

Vil man læse mere om praktikken og de seks områder, hvor man kan komme i praktik, kan man se mere her https://www.kalundborg.dk/kommunen/job-i-kommunen/erhvervspraktik-8-og-9-klasse

Del