Kalundborg Kommune hjælper med at genoprette festivalplads

Først blev de ramt af storm i ugen op til festivalen og lørdag væltede regnen så ned over Kalundborg og efterlod festivalpladsen på Gisseløre som et stort mudderhul. 

Kalundborg Kommune hjælper med at genoprette festivalplads
De store skader på Festivalpladsen på Gisseløre bliver nu betalt af Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De store skader på festivalpladsen på Gisseløre efter lørdagens skybrud bliver dækket af Kalundborg Kommune oplyser Kalundborg Rock’er i en pressemeddelelse. Vi er meget taknemmelige, siger de.

Dette års Kalundborg Rock’er blev en noget blandet fornøjelse for de mange gæster, men i særdeleshed for arrangørerne.

Først blev de ramt af storm i ugen op til festivalen og lørdag væltede regnen så ned over Kalundborg og efterlod festivalpladsen på Gisseløre som et stort mudderhul. 

”Fredagen blev en helt fantastisk dag med masser skønne festivalgæster som havde en fest og roste vores festival for en fantastisk fest med masser af god musik på to scener, masser af god mad fra de mange madboder og ikke mindst den gode opbygning af festivalpladsen,” fortæller Johnny Elmelund, talsmand for Kalundborg Rock’er.

Lørdag satte et skybrud ind sidst på eftermiddagen og på to en halv time kom der 45 mm regn som forvandlede pladsen til et stort svømme- og mudderland, hvilket fik op mod 3000 gæster til at forlade pladsen. 

”Det gør naturligvis ondt på økonomien når så mange forlader os og ikke køber mad og drikke i boderne. De gæster som blev tilbage havde dog en fest og teltene var naturligvis fyldt op til bristepunktet og vi kunne gennemføre alle koncerter på trods af de massive regnmængder,” fortæller Johnny Elmelund.

Men det er ikke kun det manglende salg som gør ondt i økonomien for arrangørerne. Hele området bag scenen, hvor store lastbiler kører ud og ind med udstyr til musikerne, er kørt meget op og ligner nærmest et månelandskab.

"Vi kontaktede Kalundborg Kommune søndag aften for at de kunne besigtige pladsen som vi låner af dem og allerede mandag morgen mødte de op til det første møde med os. Her blev aftalen dog at vi tog et møde mere torsdag d. 17. august når pladsen var tømt og vi her kunne danne os et overblik," fortæller Johnny Elmelund, og fortsætter, "Mødet med Kalundborg Kommune torsdag var meget positivt, og Kalundborg Kommune meddeler os her, at de vil gå aktivt ind i at få genetableret græsarealet således at det kan komme tilbage til almindelig græsplæne igen."

”Det er vi meget taknemmelige for at de vil bidrage med, netop fordi vi altid balancere med en meget lille økonomi som nemt kan ende ud i store tab for os og dermed vil gøre at vi ikke kan fortsætte med at lave festivaler i Kalundborg. Så med det tilsagn fra Kalundborg Kommune kan vi nu få denne byrde fra vores skuldre og dermed se fremad, så en stor tak fra Kalundborg Rock’er til Kalundborg Kommune," siger Johnny Elmelund.

Selve økonomien er arrangørerne endnu ikke færdige med og der vil nok gå en uges tid mere inden de har det endelige overblik.

Del