Kalundborg Kommune åbner "Perfect Waste" – en ny affaldsapp

"Perfect Waste" er designet med brugeren i centrum og tilbyder en række funktioner, der gør det nemt at holde styr på affaldet,

Kalundborg Kommune åbner "Perfect Waste" – en ny affaldsapp
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune åbner den 10. juni for "Perfect Waste", en ny affaldsapp, der gør affaldshåndtering lidt lettere og mere effektiv for kommunens borgere. Appen erstatter det nuværende mail- og sms-system og har flere funktioner, som vil forbedre både brugervenlighed og kommunikation.

"Perfect Waste" er designet med brugeren i centrum og tilbyder en række funktioner, der gør det nemt at holde styr på affaldet, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

  • Push-beskeder om affaldstømning: Borgerne vil nu modtage push-beskeder direkte på deres smartphone eller tablet, som minder dem om kommende affaldstømninger.
  • Stregkodescanner til affaldssortering: Med stregkodescanneren kan borgerne scanne stregkoder på emballage og få at vide, hvordan det skal sorteres. Det hjælper med at gøre affaldssorteringen mere nøjagtig og effektiv.
  • Tømmekalender: Appen indeholder en tømmekalender, der viser datoer for alle kommende affaldstømninger. Det giver borgerne et klart overblik over, hvornår de forskellige typer affald bliver hentet.
  • Fleksibilitet med flere adresser: "Perfect Waste" gør det muligt for borgerne at tilmelde flere adresser, såsom både helårsbolig og sommerhus. Det gør det nemmere at holde styr på affaldstømningen uanset opholdssted.
  • Fleksibel kommunikation: Kommunen kan nu sende beskeder om ændringer i affaldshåndteringen, fx ændrede afhentningstider ved helligdage eller andre uforudsete begivenheder. Det sikrer, at borgerne altid er opdaterede.

Overgangsperiode og vigtige datoer

"Perfect Waste" kan downloades fra den 10. juni via Apple App Store og Google Play Store. Den gamle sms-ordning vil fortsætte indtil 1. september, så der er en overgangsperiode, hvor begge systemer kører sideløbende. Det giver borgerne god tid til at vænne sig til den nye app.

"Vi er meget begejstrede for at lancere 'Perfect Waste' for vores borgere. Appen er et skridt fremad i vores arbejde med at forbedre affaldshåndteringen i Kalundborg Kommune. Vi tror på, at appens nye funktioner vil gøre en forskel for både borgere og miljøet," siger Lone Himmelstrup, der er chef for Vej, Ejendom og Affald i Kalundborg Kommune.

Yderligere information og support

For yderligere information om "Perfect Waste" og hvordan man downloader og bruger appen, se kommunens hjemmeside på www.kalundborg.dk/affaldsapp.

Har man spørgsmål eller brug for hjælp, kan man kontakte Team Ejendom og Affald via selvbetjeningen på kalundborg.dk/affald.

Kalundborg Kommune ser frem til at hjælpe borgerne med at gøre affaldshåndtering nemmere og mere effektiv med den nye app "Perfect Waste".

Del