Julebryggen er landet

Den populære lokale julebryg sørger i år for endnu mere lys til midtbyen.

Julebryggen er landet
Foto: Jens Nielsen

Af Lasse Petersen

For tredje år i træk har støtteforeningen Lys på Kalundborg lanceret den lokale Kalundborg Julebryg. Sidste års kaffelikør er også at finde på butikshylderne igen.

Begge dele er lavet efter den samme opskrift fra de forrige år og fremstillet af Ørbæk Bryggeri, som i selskab med blandt andre borgmester Martin Damm (V) var med til officielt at præsentere årets bryg mandag formiddag. Det skete på Skibbrogade i Kalundborg, hvilket der var en særlig grund til.

"I år har vi købt to ekstra lysguirlander. En, der skal hænge her i Skibbrogade, og en, som skal hænge ovre i Lindegade," forklarede Per Junge, formand for sammenslutningen Lys på Kalundborg.

Fem af byens supermarkeder - Meny, Kvickly og Føtex samt Rema 1000 på Slagelsevej og Klosterparkvej - er sammen med i foreningen, og det er overskuddet fra sidste års ølsalg, der nu gør, at Kalundborg centrum denne jul bliver lyst lidt ekstra op.

Udkommer i begrænset antal

Kalundborg Julebryg er en økologisk Brown Ale med en alkoholprocent på 5,8 og et hint af appelsin. Kaffelikøren er ligeledes økologisk. Øllen kan købes i Meny, Kvickly, Føtex og de to Rema 1000-butikker, mens Meny, Kvickly og Føtex står for salget af kaffelikøren. Begge dele kan købes nu.

I år er der fremstillet 10.500 flasker øl og 600 flasker kaffelikør. For hver solgte øl støtter man Lys på Kalundborg med 5 kroner, og for hver solgte likør går 25 kroner til foreningen.

Del