Kalundborg har fået en Walk on Fames

Byens grundlægger afsløret som det første navn.

Kalundborg har fået en Walk on Fames
Solskinspladsen er nu lavet om til Walk on Fames. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I forbindelse med åbningen af årets byfest torsdag formiddag blev det første navn afsløret på den nye Walk on Fames på Solskinpladsen i Kalundborg.

Byens grundlægger Esbern Snare er det første navn på den nye Walk on Fames (gå på de kendte). Det blev afsløret torsdag formiddag i forbindelse med åbningen af den årlige byfest.

På en af fliserne på Solskinspladsen er nedfældet en messingplade med navnet Esbern Snare, og meningen er, at der hvert år i forbindelse med byfesten i uge 30, skal afsløres et nyt navn på en n y flise, enten en person eller en virksomhed.

Idéen til Walk on Fames kommer fra ejendomsmægler Iben C. Nielsen. Hun gav den videre til Vores Kalundborg, og nu er idéen blevet så en realitet.

”I Kalundborg går vi ikke i små sko, for der skal noget af en stor sko til at betræde Kalundborgs berømtheder. I dag starter vi en tradition i Kalundborg. En tradition som fremadrettet skal indlede Esbern Snare Byfesten, her på Solskinspladsen,” sagde citychef Svend-Erik Kristensen, inden borgmester Martin Damm afslørede den nye plade med den første berømthed, Esbern Snare.

”Det er et fantastisk initiativ, det her er jo vores svar på den Spanske Trappe, og ideen med at, dem som kan få en flise, er relativt bredt, det skal være noget som har betydet noget for os, det kan både være begivenheder, virksomheder eller personer, noget som har sat et aftryk som vi kan glæde os over,” sagde borgmester Martin Damm inden han afslørede byens grundlægger som den første på Walk on Fames 

Del