Kalundborg Gospel Choir åbnede Tivoli Gospel Festival

I alt deltog 1.700 sangere, fordelt på 35 kor, fra både ind- og udland.

Kalundborg Gospel Choir åbnede Tivoli Gospel Festival
Kalundborg Gospel Choir indtog Plænen i Tivoli for at åbne Tivoli Gospel Festival. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 22. april blev forløsningens dag for Kalundborg Gospel Choir, hvor koret indtog Plænen i Tivoli for at åbne Tivoli Gospel Festival.

I alt deltog 1.700 sangere, fordelt på 35 kor, fra både ind- og udland. Det var tredje gang, Kalundborg Gospel Choir deltog i festivalen. Denne gang med et af de største kor, cirka 80 sangere, som havde glædet sig til at deltage i den store begivenhed.

Mandag efter mandag, har Kalundborg Gospel Choir øvet i Nyvangskirken for at blive klar til forårets koncerter.

”At stå på den historiske scene, der var badet i forårssol, til forårets første koncert, og mærke sammenholdet i koret, bringer følelsen af glæde og taknemmelighed over at være en del af det unikke fællesskab, koret har,” fortæller Maria Gjedsted fra Kalundborg Gospel Choir.

Rikke Seneca Østergaard og Lene Lietzen fortæller endvidere samstemmende, at fællesskabsfølelsen på festivalen ikke er begrænset til Kalundborg Gospel Choir:

For opbakningen til hinanden, de deltagende kor imellem, er ganske særlig. Det er mere en regel end en undtagelse, at korene klapper hinanden af scenen, bakker hinanden op og deler anerkendelse af hinandens præstationer. Alle kor ved jo, hvordan det kilder i maven af spænding og nervøsitet, når der kaldes til lydprøve, og man med en smule ærefrygt og ydmyghed bevæger sig op på scenen, hvor navnkundige kunstnere har stået. Og så bliver ”lige om lidt” til NU! Korleder for Kalundborg Gospel Choir, Henrik Daniel Christoffersen, giver de indledende instruktioner til koret og det dygtige band, med en meget synlig gestik, som på sær vis giver ro og en klippefast tro på, at alt er ok. Al nervøsitet forsvinder med ét slag, for lige dér mærkes sammenholdet og fællesskabsfølelsen 100 %.

Liv, glæde, smil, applaus og synet af publikum og de forbipasserende, der danser og vugger med til korets sang, er et adrenalinsus, der understøtter kulminationen af en dejlig sæson. Det er bjergtagende at opleve publikums synlige glæde, slutter Gitte Bückner Schou af med at sige.

Del