Kalundborg går i den rigtige retning

Virksomhederne er i den grad glade for Kalundborg Kommune og er nr. 8 i kategorien overordnet erhvervsvenlighed.

Kalundborg går i den rigtige retning Det går i den rigtige retning for flere vestsjællandske kommuner, særligt for Kalundborg. som rykker 19 pladser frem i Dansk Industris (DI) lokale erhvervsvenlighedsundersøgelse 2022. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det går i den rigtige retning for flere vestsjællandske kommuner i Dansk Industris (DI) lokale erhvervsvenlighedsundersøgelse 2022 - Kalundborg nærmer sig den bedste tredjedel.

Kalundborg rykker imponerende 19 pladser frem, og lander på en 43. plads, Odsherred rykker 13 pladser frem til nr. 75 efter mange år i bunden, Slagelse er ude af dødvandet og rykker 11 pladser frem til nr. 68. Holbæk flytter sig 2 pladser tilbage og lander som nr. 62. Ringsted er nu den bedst placerede kommune med et ryk på 13 pladser frem, som placerer kommunen som nr. 32, mens Sorø rykker 24 pladser i den forkerte retning, og placerer sig som nr. 47 efter syv år i top 30.

Virksomheder er glade for Kalundborg Kommune

Virksomhederne er i den grad glade for Kalundborg Kommune. Selv om kommunen placerer sig i midterfeltet, som nr. 43 i den overordnede rangering i lokal erhvervsvenlighed 2022, ligger kommunen nr. 8 i kategorien overordnet erhvervsvenlighed. Mere end 70 pct. vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen.

Borgmester Martin Damm (V) er glad for, at det går i den rigtige retning: ”Vi er i fremdrift. Hvis man kører rundt i Kalundborg, er det meget godt konkluderet.”

Førsteplads til kommune på uddannelsesområdet

I uddannelseskategorien rykker Kalundborg fra en 89. plads til nr. 40. Kommunen får desuden en førsteplads for tiltag, der sikrer, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Det kan næppe overraske efter det meget imponerende DM i Skills i Høng i foråret, hvor der blev sat publikumsrekord.

”Skills tæller, vi har virkelig lagt os i selen her, og for det er vi blevet anerkendt. Det er vi glade for. Det viser, at der er en sammenhæng mellem det, vi gør, og det, der kommer ud af det. Vi har fået flere uddannelser til kommunen, og det giver stille og roligt et højere uddannelsesniveau med det højere udbud. Arbejdspladserne efterspørger jo også folk med højere uddannelser. Det vil tage mange år, men vi går i den rigtige retning,” siger Martin Damm.

Hug for lange sagsbehandlingstider

Desværre kæmper kommunen stadig med lange sagsbehandlingstider for byggesager, og virksomhederne er ikke tilfredse med sagsbehandlingen. Dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd vurderes ellers til at være blevet markant bedre, og er hoppet fra nr. 72 til nr. 23.

"Vi får et velfortjent hak for byggesager, men det er for sidste år, skal vi huske på. Når man så rydder op, ser det dårligt ud, men det er jo sandt, og vi gør det allerede bedre i år,” siger Martin Damm.

Del