Kalundborg Forsyning indfører vandingsforbud

- Det er vigtigt, at alle i Kalundborg i perioden med indskrænkningen af vandforbruget, bruger vand med omtanke.

Kalundborg Forsyning indfører vandingsforbud
Foto: Colourbox

Af Jens Nielsen

Det er slut med at vande græsplænen med vandslange, fylde badebassinet med vand eller vaske bilen med vandslange. Kalundborg Forsyning indfører nu vandingsforbud, oplyses i en pressemeddelelse.

Forsyningen ser sig nødsaget til at indføre vandingsforbud på grund af de seneste tørre måneder. Der er tilstrækkeligt med vand til at drikke, tage bad og bruge toilettet, men ikke nok til at holde alle plæner i Kalundborg og omegn grønne, fortæller direktøren.

Sommerperioden er historisk set den tid, hvor der bruges store mængder i private hjem, fx til have- og plænevanding eller når badebassinet skal fyldes op. Når dette falder sammen med tørre sommerperioder, betyder det stort set ingen grundvandsdannelse.

- Vores overvågning viser lige nu, at der i forbindelse med den seneste manglende regnfald ikke sker en tilstrækkelig grundvandsdannelse. Det er ikke unormalt, men det er vores opgave at sikre, at der er vand nok til alle, siger Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

- Det er vigtigt, at alle i Kalundborg i perioden med indskrænkningen af vandforbruget, bruger vand med omtanke.

Under en indskrænkning af forbruget af vand må du som forbruger benytte vand næsten som sædvanligt. Det betyder helt konkret, at vandet fra hanen må benyttes til at drikke, bade, gå på toilettet, lave mad med og derudover andre huslige gøremål. Indskrænkningen omfatter det, der kan kategoriseres som unødigt brug af vand, fx vanding af græsplæne, hyppig vanding af haveplanter eller opfyldning af badebassiner i haven m.v.

Dette vedrører kunder hos følgende af Kalundborg Forsynings vandværker: Deigvad Vandværk (Kalundborg/Saltbæk), Svebølle Vandværk, Løgtved Vandværk og Sejerø Vandværk.

Vandingsforbuddet sker i henhold til regulativet for Kalundborg Vandforsyning.

Del