Kalundborg færdig med booster vaccine i 2024

Det betyder, at der går meget længe før, at alle de borgere, der gerne vil vaccineres med 3. booster vaccine, kommer til - hvis de vil vaccineres lokalt.

Kalundborg færdig med booster vaccine i 2024 Helle Laursen Petersen, der stiller op til Regionsrådet, som nr. 2 på den Konservative liste, er ikke tilfreds med, at borgerne i Kalundborg skal vente længe med at få 3. vaccine, hvis de vil vaccineres lokalt.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I uge 45 og 46 kan man i Kalundborg blive vaccineret mod COVID-19 alle dage på Hareskovvej, men derefter er det blot én dag om ugen, at vaccinations centeret har åbent. Det betyder, at der går meget længe før, at alle de borgere, der gerne vil vaccineres med 3. booster vaccine, kommer til - i hvert fald hvis de vil vaccineres lokalt. Det er Helle Laursen Petersen, der stiller op til Regionsrådet, som nr. 2 på den Konservative liste, bestemt ikke tilfreds med.

Der er 48.431 borgere i Kalundborg Kommune. I uge 45 og 46 åbnes der for vaccinationer 4,5 time pr. dag 5 dage om ugen i 2 uger. Derefter hedder det igen én dag om ugen i 4,5 time. Børn under 15 år skal dog til Holbæk eller Slagelse for at blive vaccineret. Men det ser ud til, at det også bliver nødvendigt for en hel del andre borgere, da man med den nuværende fart først er færdig med at vaccinere med booster vaccinen engang i 2024, og det er bestemt ikke godt nok ifølge Helle Laursen Petersen. 

”Centret på Hareskov er estimeret til at kunne tage 80 vaccinationer i timen, jeg ved faktisk ikke om de nogensinde er kommet op på det antal. Jeg kan ikke finde det nogen steder på Region Sjællands hjemmeside, og jeg har derfor ringet, og udbedt mig tal for vaccinationer foretaget i Kalundborg. De tal har de ikke lige, men jeg er velkommen til at skrive en mail,” fortæller Helle Laursen Petersen, og hun fortsætter:”Det er 3.600 kalundborgensere på de 2 uger. Beregnet på de 80 vacciner i timen 4,5 time om dagen i 10 hverdage. Så er der 44.831 (ish) borgere tilbage (her skal de mindre børn samt de, der ikke vil vaccineres, trækkes fra), der skal vaccineres hver onsdag mellem kl. 13 og 17.30. Det betyder, at vi er færdigvaccinerede om 125 uger – dvs. et godt stykke inde i 2024.”

For at opretholde det regnestykke, skal det gå meget hurtigt, og centret skal leve op til maksimum kapacitet på 80 i timen påpeger Helle Laursen Petersen yderligere.

”Helt ærligt, de taler og taler om det nære sundhedsvæsen – deres handlinger viser noget andet. Vi skal kæmpe, det er ikke godt nok. Vi vil ikke valfarte til Slagelse eller Holbæk for, at få en vaccine,” slutter Helle Laursen Petersen.

Flere tider, hvis der er brug for det

Anne Hjortshøj, der er Enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, under Region Sjælland, fortæller, at man sørger for, at lægge flere tider ud i Kalundborg, hvis der ikke er flere ledige tider til vaccination.

"Hvis der ikke er ledige tider, lægger vi flere tider ud, og kan vi ikke håndtere mængden inden for den nuværende åbningstid, så udvider vi kapaciteten. Der skal være mulighed for at blive vaccineret lokalt," understreger hun, og fortsætter: "Vi følger hele tiden med, og vi ser bl.a. efter, om tiderne bliver taget, og kan vi se, at de gør det, er det jo en indikation på en øget efterspørgsel, og så kommer der flere tider ud."

Del