Kalundborg: En usleben diamant

Ejendomsselskabet KLB har gennem de sidste to år opkøbt ejendomme i Kalundborg - fordi de ser stort potentiale i byen og hele området omkring Kalundborg. Strandlyst bliver fx nu til lejligheder.

Kalundborg: En usleben diamant Ejendomsselskabet KLB laver nu Strandlyst om til lækre lejligheder. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For 2 år siden begyndte Ejendomsselskabet KLB at opkøbe ejendomme i Kalundborg. Det gjorde de, fordi de ser stort potentiale i byen og hele området omkring Kalundborg. En usleben diamant kalder den ene medejer af ejendomsselskabet byen.

Kalundborg er en by med stort potentiale, hvis man spørger Stig Roer, der er den ene ud af tre ejendomsudviklere i Ejendomsselskabet KLB, det igennem de sidste par år har opkøbt ejendomme i byen.  

”Jeg synes faktisk, at Kalundborg kan beskrives lidt, som en usleben diamant. Der er et kæmpe potentiale, og erhvervsmæssigt er det jo en by, der allerede kan en hel masse. Der er så mange aktiviteter, virksomheder og tiltag i byen og i området omkring, men på boligsiden kunne vi se, at der var et ret stort hul i forhold til, hvad der er af muligheder på job- og uddannelsessiden. Der mangler nogle flere ordentlige boliger fx i form af gode lejligheder,” fortæller Stig Roer, og fortsætter: ”Jeg må indrømme, at vi er blevet ret vilde med Kalundborg, byen ligger jo helt fantastisk.”

Strandlyst bliver til lejligheder

Ejendomsselskabet KLB har bl.a. købt Strandlyst på Vestre Havnevej, og de vil nu lave lejligheder i den fine gamle villa.

”Det er jo en vanvittig flot bygning, og vi vil gerne bidrage til byen ved at være med til at skabe noget i det område. Vores første tanke var et badehotel, men vi har nu besluttet, at det bliver lækre lejligheder i stedet. Vi laver fire store lejligheder og fire værelser, der henvender sig lidt mere til de yngre mennesker, fx studerende,” fortæller Stig Roer.

Ejendomsselskabet har ydermere købt bygningen i Kordilgade, hvor Kings Pub ligger, ligesom de har købt flere ejendomme på Sct. Jørgensbjerg, bl.a. bygningen, der har huset flere restauranter, senest en italiensk. Derudover også bygningen i Kordilgade, hvor Hop In Grill har til huse.

Fokus skal væk fra de store byer

Stig Roer fortæller, at det hidtil har været således, at man har spekuleret meget i de større byer, såsom København, Århus, Odense og til tider også Roskilde. Han mener ikke, at der er mange, der har set Kalundborg-vejen, og det mener han er en fejl.

”Der er et stort arbejde i, at få kulturen mere op, gågaden og miljøet i det hele taget, men det kan sagtens lade sig gøre. Byen har virksomhederne og indbyggerne til, at skabe en endnu bedre by end, hvad den allerede er, og den ligger jo virkeligt fantastisk,” siger han.

Vil gerne bidrage til byens miljø

Hele idéen bag ejendomsselskabet er selvfølgelig at udvikle ejendomme, men også at skabe noget atmosfære og kvalitet. Ifølge Stig Roar har byen potentiale til at komme et helt andet sted hen, hvad angår forretningslivet.

”Vi skal have byen et andet sted hen altså i tråd med den udvikling, der sker på hele erhvervsområdet. Den bevægelse vil vi gerne vil bidrage til. Derfor prioriterer vi også kvalitet og iværksætteri til vores erhvervslejemål i hovedgaden, da det bidrager positivt til byen,” fortæller Stig Roar, og fortsætter: ”Der skal ske noget med Kalundborg, da byen konkurrerer med København om bosætning og Holbæk og Slagelse om mange andre ting. Hvorfor pendle 100 km til job på Novo, hvis du kan bo lækkert i Kalundborg, og hvorfor køre til Holbæk på café, hvis der er nogle lækre i byen. Men det kræver, at man også tænker det gode miljø ind i bylivet. Vi vil gerne hjælpe byen og bidrage. Derfor søger vi også efter folk, der ønsker at åbne kvalitet i form af kaffebarer, caféer osv.”

De er tre partnere i Ejendomsselskabet KLB, og ifølge den ene, Stig Roar, er de ikke kun i branchen for pengene skyld: ”Vi er ikke kun i gamet for pengene, men også pga. iværksætterånden. Vi vil gerne være med til at skabe noget lækkert i Kalundborg, fordi vi tror på byen.”

Stig Roar slutter af med at fortælle, at de i selskabet er friske på at samarbejde med evt. interesserede erhvervsdrivende, og at man i den forbindelse også er villig til at se på, hvordan man hjælper iværksættere bedst i gang. Man kan læse mere om selskabet på www.lejebolig-kalundborg.dk

Del