Kalundborg, Corona’s udørken…. Både i test og vaccine.

Læserbrev:

Kalundborg, Corona’s udørken…. Både i test og vaccine

Jeg har haft en smule snue og har været hjemme 1 dag, min arbejdsgiver vil gerne at jeg kommer med en negativ PCR test, inden jeg får adgang til kontoret – Det tænker jeg er samfundssind og betryggende at de tager COVID smitten alvorligt!

Men når man bor i Kalundborg er der i dag (onsdag den 7. april) ventetid på 6 dage for at få en PCR test, hvad pokker sker der lige for det? Jeg kan blive testet på mandag den 12. april og så går der 2 arbejdsdage før jeg har resultatet – dvs. jeg kan komme på job den 17. april = ½ måneds mistet omsætning pga. en dag med snue!

Jeg er selvstændig og det koster mig mange penge for hver eneste time jeg ikke kan komme på job.

Skærtorsdag kørte jeg uanmeldt forbi Kalundborgs testcenter på Hareskovvejen, ingen kø og ikke en eneste inde for at få lavet en test – til gengæld fik jeg en ordentlig irettesættelse om, at man ikke kan komme uden at have bestilt en tid, men jeg tænker når der er 4 bemandede men helt tomme teststationer – så må der jo være plads til at tage mig ind! – Det var helt privat at jeg gerne ville have en frisk (læs=negativ) test inden påsken og dermed muligheden for at se nogle af de sårbare i min familie. Samtidig er det det vi bliver bedt om fra Regeringen – men hvad hjælper det?

Jeg har nu bestilt tid til test i morgen kl 12.35 på Ugandavej på Amager (i alt 250 km i bil), det er simpelthen ikke godt nok. Men jeg vil gerne passe min opgave og jeg vil gerne at min virksomhed kan overleve og det kan den kun hvis jeg kan komme på kontoret.

Vaccine

Mine forældre er begge indkaldt til vaccine i sidste uge (de er fra hhv. 1942 og 1945) – Min far har ikke e-boks og Nem-ID (han mangler for øvrigt også et ben og er kørestol bruger). Fordi mine forældre har valgt at passe på sig selv, ikke få nogen hjælp fra kommunen og min mor hjælper min far med stort set alt. Ja, så kan de ikke blive vaccineret i Kalundborg – det er kun for dem der får hjælp fra kommunen. Det straffes altså at man gerne vil klare sig selv. Når min mor så ringer (af flere omgange) for at bestille tid til deres vaccinationer, får hun svaret – Vi har ingen vacciner og der kommer til at gå i hvert fald 3 uger ”vi ringer tilbage til dig” og ”I skal ikke forvente at vi kan vaccinere Jer begge samme dag og ej heller samme sted” Dvs. mine gamle forældre skal køre til Holbæk, Slagelse eller Næstved – måske 4 gange for at de begge kan få de 2 vacciner. Jeg er rystet – Det er ikke godt nok.

Kære Region Sjælland – Har i glemt os heroppe i det nordvestlige hjørne? Selvom vores hospital er blevet lukket, så er vi stadig en hel del gode hårdtarbejdende skatteborgere heroppe!

Velkommen til Kalundborg, Corona’s udørken -  Både i test og vaccine

Med venlig hilsen

Helle Laursen Petersen

Kandidat til Region Sjællands regionsråd

Det konservative Folkeparti, Kalundborg

Del