Kalundborg bliver værtsby til Royal Run ’24

Startnumre til One mile (1609,34 meter), 5 km-distancen og 10 km-distancen vil forventeligt blive sat til salg i november måned.

Kalundborg bliver værtsby til Royal Run ’24
Du er inviteret til Royal Run 2. pinsedag, når H.K.H. Kronprinsen igen inviterer til folkefest i kondisko. Foto: Matthew James/Royal Run

Af Jens Nielsen

Kalundborg er netop blevet udpeget som en af de fem værtsbyer til Royal Run ’24 og er klar til at byde alle velkommen til årets royale motionsfest. Så det er med at få snøret løbeskoene når årets største, aktive folkefest for første gang kommer til Kalundborg.

Når Royal Run 2024 rammer Kalundborg 2.pinsedag d. 20. maj, så er det i den grad en by, der er klar til at skabe fornemme rammer for de tusindvis af motionsløbere, der skal bide skeer med One mile, 5 km-distancen og 10 km-distancen.

”Vi er meget beærede over at være en af de fem byer, der har fået positiv bevågenhed fra Kronprinsparret. I Kalundborg Kommune vil vi gøre alt for at det bliver festligt på selve dagen, men vi ser også frem til at bruge begivenheden som løftestang for en række af de initiativer, som vi allerede har søsat for at gøre borgerne mere aktive i deres hverdag. Ikke mindst i regi af Bevæg Dig For Livet-initiativet. Jeg tør godt love på forhånd, at vi kommer til at leve op til den tillid, som arrangørerne af verdens største royale motionsfest har vist os ved at udpege os som en af fem værtsbyer i 2024, ” siger Borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.

Kommunen har været både været start- og målby for cykelløbet PostNord Danmark Rundt flere gange, gennemkørselskommune for Tour de France 2022 og vært for det hidtil mest besøgte DM i Skills, som blev afholdt i Høng sidste år og nu gælder det så Royal Run i 2024.

”Vi kommer til at trække på de erfaringer vi har indhøstet via de seneste års begivenheder. Både borgerne, erhvervslivet, organisationerne og kommunens nøglemedarbejdere er blevet dus med de store arrangementer,” understreger Martin Damm.

Med sin spændende Højby – der kan dateres tilbage til middelalderen, nærhed til vandet og nogle af Danmarks mest spændende virksomheder, er der mange muligheder for at forkæle deltagerne med nogle spektakulære løberuter i Kalundborg. Men løbets rute bliver først offentliggjort ca. 1 måned for de første løbere krydser startlinjen.

Første gang Royal Run blev afviklet var i 2018, og blev afholdt i forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.

Siden har konceptet været en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor H.K.H. Kronprinsen og hans familie har fået mulighed for et uformelt møde med danskerne iklædt løbesko, og samtidigt været med til at inspirere tusindvis af danskere i alle aldre til at bevæge sig mere.

Startnumre til One mile (1609,34 meter), 5 km-distancen og 10 km-distancen vil forventeligt blive sat til salg i november måned.

Læs mere om Royal Run og få mere inspiration til fx, hvordan man træner sig op til at deltage på www.royalrun.dk

Del