Kæmper om DM-guld i fodbold 

De har svedt, samarbejdet og kæmpet alt, hvad de kunne - og nu kan de høste frugterne af det hårde arbejde.

Kæmper om DM-guld i fodbold  Her ses pigerne, da de vandt kredsmesterskabet i september ved Røsnæshallen. Bagerst fra venstre: Josefine Nordhøj Sønderskov, Avesta, Nete Vahlgreen, Selma Engholm Gamble, Freja Ulberg og lærer Mette Elmelund. Forrest fra venstre: Fie Nørskov, Nikoline Høi Jensen, Josephine Fallesen Smidt, Chelina Edvardsen, Ayah Mousa, Ditte Ellegård Schou. 

kontakt@tv-kalundborg.dk

Herredsåsens pigehold samt Svebølles Skoles drengehold har begge vundet kredsmesterskabet i skolefodbold for 6. klasser, og har dermed kvalificeret sig til danmarksmesterskabet, hvor de skal dyste mod skoler fra hele landet.  

De har svedt, samarbejdet og kæmpet alt, hvad de kunne - og nu kan de høste frugterne af det hårde arbejde. Den 31. maj - 2. juni skal pigerne fra 6. klasse på Herredsåsen til DM i skolefodbold, hvor de skal dyste mod landets bedste skoler. Herredsåsen har nemlig vundet kredsmestertitlen tilbage i september, og dermed kvalificeret sig til Dansk Skoleidræts finaleturnering i Stenløse, hvor 400 deltagere fordelt på 12 drengehold og 12 pigehold fra skoler i hele landet deltager.  

Svebølle Skoles drengerække i 6.klasse har ligeledes vundet kredsmestertitlen, og  kvalificerer sig dermed også til Dansk Skoleidræts finaleturnering. Eleverne dyster om guld, sølv og bronze til DM i skolefodbold, men stævnet er også en god lejlighed til at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget.

”Eleverne får i en kampsituation, som ved et DM, oplevelsen af, at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en vigtig rolle,” siger stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Christian Pedersen, og fortsætter: ”Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel.”

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt Fair Play-pokaler til det pige- og drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair, og skabe en positiv stemning på lægterne.  

DM-finalerne spilles torsdag den 2. juni fra kl. 13.15 med efterfølgende præmieoverrækkelse.  

Fakta om DM i skolefodbold:  

DM i skolefodbold arrangeres af Dansk Skoleidræt, og tilbydes elever på 6. klassetrin hvert år. Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet. 

Læs mere om skolefodbold og se programmet for stævnet på skoleidraet.dk under 'Turneringer'.

Del