Kæmpe show med beredskabet og forsvaret

Der kan både opleves F-16 fly, helikopter, hele hjemmeværnet og alle samarbejdspartnere fra beredskabet, lige fra brandvæsen til politi.

Kæmpe show med beredskabet og forsvaret
Der er mulighed for at komme ombord på MHV912 HOLGER DANSKE og MHV813 BAUNEN, man kan se det udstyr og de våben, som soldaterne på landjorden benytter sig af, og endelig har man mulighed for at se Kalundborg ”live fra luften”, gennem det særlige videolink, som Flyverhjemmeværnet udsender fra deres Defender fly, som til anledningen sendes på vingerne mellem 14:00 og 16:00. Arkivfoto: Jens Nielsen

1. april 2024 var det 75 år siden, Hjemmeværnet blev oprettet i Danmark. Hjemmeværnet er barn af modstandsbevægelsen, og for alle dem, som er tilknyttet, var det en stor dag – og et vigtigt år. I den anledning inviteres der til et storstilet arrangement lørdag den 13. april 2024 mellem 12:00 og 16:00, i Havneparken i Kalundborg.

Til arrangementet er det muligt at møde alle dem i Hjemmeværnet – og her menes både Hærhjemmeværn, Flyverhjemmeværn og Marinehjemmeværn.

Der er mulighed for at komme ombord på MHV912 HOLGER DANSKE og MHV813 BAUNEN, man kan se det udstyr og de våben, som soldaterne på landjorden benytter sig af, og endelig har man mulighed for at se Kalundborg ”live fra luften”, gennem det særlige videolink, som Flyverhjemmeværnet udsender fra deres Defender fly, som til anledningen sendes på vingerne mellem 14:00 og 16:00.

”Vi har hjemmeværnssoldater med fra nær og fjern til arrangementet. Vi er mange forskellige enheder, med forskellige roller – men ultimativt er vi ét Hjemmeværn, og det store sammenhold vi har, fornægter sig ikke, og vi glæder os alle utrolig meget til at give folk en chance for at møde os i øjenhøjde, så de for alvor se hvem vi er, og hvad vi beskæftiger os med!” udtaler Milan R. Falsing, hovedarrangør på arrangementet, og Løjtnant i HVF251 Kalundborg.

Til arrangementet er der ligeledes mulighed for at møde en række enheder fra det øvrige Forsvar; Søværnet deltager med åbent skib på P521 FREJA, Hæren stiller med et IKK/CV9035DK (InfanteriKampKøretøj), og Flyvevåbnet lavet et Flyby med F-16 klokken 12:15, og efterfølgende en SAR-demo i havnen med EH101 helikopter klokken 13:30.

Derudover vil beredskab og myndigheder deltage fra flere sider i form af; Vestsjællands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Søfartsstyrelsen, Kriminalforsorgen, Midt- & Vestsjællands Politi, Falck og Region Hovedstaden.

Der vil også være mulighed for for at gå ombord på såvel et lodsfartøj fra DANPILOT, såvel som en slæbebåd fra Svitzer, man kan sejle i simulator på Kalundborg Søfartsmuseum, og man kan hilse på Danske Veteraner.

”Vi er meget glade for, at vi har så mange medvirkende partnere, som bakker op om fejringen af Hjemmeværnet - Noget som også sætter en tyk streg under, at vi stiller op for hinanden på kryds og tværs, når behovet opstår," siger Milan R. Falsing.

Til arrangementet er der også mulighed for at opleve historiens vingesus, som velvilligt bliver formidlet gennem køretøjer og udstyr af DMKF (Dansk Militærhistorisk Køretøjs Forening) og WW2 Tommies.

Arrangementet støttes af byens lokale Føtex, som til anledningen stiller op med ’åben grill’, hvor den lille sult kan stilles – Ganske gratis.

Del