Juvi klubben lukker og Richard takker af

Mr. Juvi, Richard Poulsen, har al mulig grund til at være stolt af det som han har skabt gennem årene og kan med god samvittighed trække sig tilbage efter 63 år som leder af Juvi klubben.

Juvi klubben lukker og Richard takker af
Juvi Klubben er bl.a. kendt for sine flotte plakvægge med de mange kunstnere som gennem årene har stået på scenen i Bredgade. Her Richard Poulsen ved den ene af plakatvæggene. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Juvi Klubben i Kalundborg lukker ved udgangen af marts måned, samtidig takker Richard Poulsen af efter 63 år som leder af ungdomsklubben, som for år tilbage var Danmarks største med 900 medlemmer.

I mere end 70 år har ungdomsklubben Juvi eksisteret i Kalundborg, men nu er det slut. De sidste arrangementer gennemføres i løbet af marts måned og derefter er det nok tvivlsomt om der nogensinde mere vil blive spillet levende musik på 1. salen i den gamle tekniske skole i Bredgade.

Med lukningen af Juvi Klubben, Juvi betyder i øvrigt ungdom på latin, bliver det også et farvel til Richard Poulsen som i hele 63 år har stået som leder af ungdomsklubben og som arrangør af de mange populære voksenarrangementer.

Juvi Klubben fik sin spæde start tilbage i 1953 og i 1961 kom Richard Poulsen til Kalundborg som helt nyuddannet lærer fra seminariet i Esbjerg. I Esbjerg havde Richard Poulsen været en del af en ungdomsklub og derfor var det naturligt at spørge om han ville være leder af Juvi Klubben i Kalundborg, men nu er det slut.

”Der er noget som hedder rettidig omhu, nu har jeg været leder af Juvi i 63 år og bliver 86 år næste gang," fortæller Richard Poulsen, som også er formand for Kalundborg Almennyttige Boligselskab og her står man foran to store helhedsplaner.

”Og så må vi erkende, at det kniber med at få de unge mennesker ind i dag, mobiltelefoner har ødelagt meget af det sociale samvær, så kom corona og det har ikke gjort det nemmere," siger Richard Polusen.

Masser af levende musik

Den levende musik har altid været omdrejningspunktet i Juvi Klubben. Navne som senere er blevet meget store, har stået på scenen i Juvi Klubben, bl.a. Gasolin, Shu-bi-dua, Aqua, Supertramp, Rasmus Seebach og Thin Lizzy.

”Vi har haft mange pragtfulde år i Juvi, vi var i flere år landets største ungdomsklub med helt op til 900 medlemmer, men det er tid til at stoppe nu mens legen er god, jeg går ikke ud ad døren som en bitter mand men går ud af døren med ønsket om at lave Juvis historie ud fra de mange scrapbøger, og jeg er i gang,” siger Richard Poulsen.

Stor opbakning til voksenarrangementerne

Hvis det kniber med at tiltrække de unge til Juvi Klubben så er der stor succes med at tiltrække det voksne publikum til de voksenarrangementer som Juvi Klubben har arrangeret gennem flere år. De fleste gange er alle pladser udsolgt.

Det bliver da også tre voksenarrangementer i marts, som er på plakaten, inden Juvi Klubben lukker helt.

Den 8. marts er der inviteret til 60’er aften, hvor det bliver et genhør med alle de kendte hits fra 60’erne.

Den 20. marts er det Mojo Hands som står på scenen. Det arrangement bliver det officielle ’tak for de mange år’ hvor det trofaste publikum får mulighed for at sige farvel og tak til både personale og til Richard Poulsen.

Det allersidste musikarrangement bliver d. 22. marts hvor det lokale ’husorkester’ Good Stuff endnu engang inviterer til en glad danseaften.

For det unge publikum arrangeres der talentkonkurrence d. 4. marts hvor alle som kan optræde har mulighed for at deltage.

Billetter til de tre voksenarrangementer kan købes hos Alfa Optik i Kordilgade og hos Allé Salonen på Nørre Alle.

Mr. Juvi, Richard Poulsen, har al mulig grund til at være stolt af det som han har skabt gennem årene og kan med god samvittighed trække sig tilbage efter 63 år som leder af Juvi klubben.

Del