Billedserie: Julemarked trak mange gæster til

Det er Det Sociale Voksenområde Center 1 som afholder julemarkedet på Stejlhøjhus, hvor de mange juleting er fremstillet af borgere der er i beskyttet beskæftigelse.

Billedserie: Julemarked trak mange gæster til Gæsterne stod i kø inden julemarkedet åbnede kl. 10. Foto: jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Lørdagens julemarked på Stejlhøjhus i Kalundborg trak som altid rigtigt mange mennesker til. Der var kø udenfor da dørene blev åbnet kl. 10.

Når Stejlhøjhus inviterer til julemarked, plejer der at være kø ved indgangen, og sådan var det selvfølgelig også i år, hvor det populære julemarked slog portene op kl. 10 lørdag formiddag.

Straks strømmede de mange gæster ind på de forskellige værksteder og ind i gartneriet, for at sikre sig nogle af de helt unikke ting som borgerne på de beskyttede værksteder har fremstillet.

Især fordi der ikke var julemarked sidste år grundet corona situationen. I år skulle alle vise coronapas og der var mundbind til de gæster som ønskede det, ligesom man sørgede for, at der ikke var for mange samlet i de enkelte rum.

Man kunne bl.a. finde smukt håndlavede keramik, glas, unika julepynt, slidstærke håndvævede viskestykker, puder, grydelapper i flotte farver, pyntegrønt, juledekorationer, adventskranse, julebageri, og der var sjove aktiviteter for både børn og voksne som fiskedam og tombola med spændende præmier.

Julemarkedet blev krydret med juletoner fra centrets eget band ”kryds og tværs”, og man kunne også være heldig at møde julemanden som havde godter med i sin sæk.

Og helt som det plejer, så var der også mulighed for at købe gløgg og æbleskiver i kantinen.

Det er Det Sociale Voksenområde Center 1 som afholder julemarkedet på Stejlhøjhus, hvor de mange juleting er fremstillet af borgere der er i beskyttet beskæftigelse.

Jul på Røsnæs Fyr

Medarbejderne på Stejlhøjhus arbejder lige nu på en ide om at afholde julemarked på Røsnæs Fyr først i december, men det kommer der mere information om senere.

Del