Julegaver i den gode sags tjeneste

Hos 6.B i Høng centret kan man aflevere en pakke i den gode sags tjeneste, der alle går til Medborgerhuset i Kalundborg.

Julegaver i den gode sags tjeneste
Fra et tidligere år i Høng Centret med en daværende 6. klasse fra Høng Skole. Arkivfoto: Jens Nielsen,

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

6.B fra Høng Skole samler pakker ind til Medborgerhuset i Kalundborg igen i år. De står som vanligt i Høng Centret, hvor de vil lave julepynt hele eftermiddagen.

Den 28. november kl. 13-16 står 6.B fra Høng Skole på torvet i Høng Centret og laver julepynt. Her kan man aflevere en pakke i den gode sags tjeneste, der alle går til Medborgerhuset i Kalundborg. Når man afleverer en pakke, modtager man til gengæld et stykke hjemmeleavet julepynt.

”Nu nærmer vi os den søde juletid, og for mange af os er den forbundet med masser af hygge, pakkekalender og julegaver. Det skaber ekstra glæde i den lidt mørke julemåned. Medborgerhuset i Kalundborg laver også en pakkekalender og giver julegaver til deres borgere, og 6.b vil gerne støtte dem med indsamlingen af pakker,” fortæller inklusionspædagog Jeanette Christiansen, Høng Skole.

Kun fantasien sætter grænser

Udover det fine stykke julepynt, man får med hjem som tak for gaven, tilbyder klassen også at pakke gaven ind, når de modtager dem, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad gaverne kan være.

”Det kan være et par varme handsker, et flot stearinlys, en deodorant, en vinterjakke, som du ikke bruger mere, en pose kaffe, lækker chokolade, en pose med bland-selv-slik, et gavekort til Netto, en flot nisse til natbordet, en varm sovepose, en biografbillet eller sko og tøj som du ikke bruger mere, osv. Der må gerne stå på pakkerne, hvad der er i, om det er til en dame, herre, et barn, og evt. hvilken størrelse, så er det nemmere for Medborgerhuset at fordele pakkerne til den helt rigtige modtager,” fortæller Jeanette Christiansen.

Man kan aflevere pakker helt frem til den 18. december: ”Eva fra MEGA sørger for, at pakkeburet står på torvet fra den 28. november til og med den 18. december, Jeg er rigtig glad for, at vi har sådan et godt samarbejde med Eva fra MEGA og Høng Centret. De bakker os altid op, og det er vi utrolig taknemmelige over,” siger Jeanette Christiansen.

Afleverer pakker i Medborgerhuset

Den 19. december vil 6.b sammen med lærerne aflevere pakkerne til Medborgerhuset. Traditionen tro vil Marianne Madsen, der er leder af Medborgerhuset, fortælle eleverne om arbejdet i Medborgerhuset, om borgerne og om traditionerne, der er vigtige. Eleverne vil også blive tilbudt et måltid mad. De vil kunne vælge mellem dagens ret og risengrød. 

Det er i øvrigt 8. gang, at et forældreråd og en klasse fra Høng Skole samler pakker ind til Medborgerhuset i Kalundborg, og det plejer at være en stor succes. Medborgerhuset tager hvert år imod gaverne med stor taknemmelighed og glæde, og de bliver hver gang meget rørte over, at Høng Skole og borgerne i Høng By tænker på dem og gør en indsats for, at skabe ekstra glæde og julehygge hos borgerne i huset.  

Del