Jule-Skraldefest på genbrugspladsen

Skal der laves nyt skur, renoveres i privaten eller mangler der godt genbrugstøj og brugskunst til julegaver, så er der rig mulighed for at få alle ønsker opfyldt til årets sid­ste Skraldefest.

Jule-Skraldefest på genbrugspladsen
Det fælleskommunale selskab ARGO inviterer til Jule-Skraldefest på genbrugspladsen i Gørlev. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den 14. december gentager ARGO succesen og afholder ’Jule-Skraldefest på, Gørlev genbrugsplads. Skraldefesten foregår i tidsrummet 17-19, hvor der gives fri adgang til alle genanvendelige materialer på plad­sen.

Skal der laves nyt skur, renoveres i privaten eller mangler der godt genbrugstøj og brugskunst til julegaver, så er der rig mulighed for at få alle ønsker opfyldt til årets sid­ste Skraldefest. Dog er genbrugsguldet efter ’først til mølle-princippet’, så man skal nok komme i god tid, hvis Moster Oda’s julegave skal sikres eller de gode planker til skuret.

- I en tid hvor priserne er på himmelflugt, og vi sam­tidig står midt i en klimakrise, så er direkte genbrug en ’win win’ for både pengepung og miljø. Vi har haft stor succes med at afvikle en række Skraldefe­ster tidligere, så nu prøver vi med en ’Jule-Skraldefest’. Vi hå­ber, at vi ligesom tidligere Skraldefester at der kommer masser af besøgende, siger Finn Kjær, genbrugschef i det fælleskommunale selskab ARGO.

Tilbage i starten af oktober havde ARGO også inviteret til skraldefest på genbrugspladsen i Gørlev. Den invitation var der mange som havde taget imod og da porten gik op, var der hurtigt folk alle vegne, især containeren for ’direkte genbrug, var meget populær og der blev fundet mange brugbare ting som blev båret ud i bilerne.

Gratis genbrugsmaterialer

Konceptet er, at alle containere, som indeholder genanvendelige materialer åbnes, så de besøgende kan hive det ud, som de lige står og har behov for. Nogle af de populære materialer ved tidligere Skraldefester har været tekstiler, træ, møbler, bøger og haveredskaber.

Del