På personligt eventyr med Johannes Langkilde

Tv-værten giver eventyrligt foredrag om sin mærkværdige familiehistorie.

På personligt eventyr med Johannes Langkilde
Foto: Pressefoto

Af Lasse Petersen

LOF Vestsjælland og Kalundborg Biblioteker tager tilhørere med på en forunderlig rejse, når tv-vært og journalist Johannes Langkilde den 14. november klokken 19 giver foredrag om et helt specielt personligt eventyr. 

Det foregår i Høng Kultursal i Kultur og Bevægelsesparken i Høng, hvor Johannes Langkilde i foredraget "Min fætter er høvding i Samoa" fortæller om sit stærke familiebånd. Som barn fik han nemlig at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø, og at der tilmed var en ægte høvding iblandt.

For Langkilde blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed - indtil han 20 år senere møder den delegerede fra Amerikansk Samoa, der er intet mindre end høvding Fagafaga Daniel Langkilde. Som var det arrangeret af skæbnen, befinder Langkilde sig pludselig ansigt til ansigt med sin fjerne fætter fra Samoa.

Mødet med Fagafafa Daniel Langkilde bliver begyndelsen på en eventyrlig og personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa for at afdække den fantastiske historie om, hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

"Min fætter er høvding i Samoa" er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie. Foredraget bygger på Johannes Langkildes bog af samme navn, der udkom i 2021 og i længere tid lå på bestsellerlisten. Undervejs i foredraget vises billeder på storskærm.

Er det et arrangement, man gerne vil opleve, kan billetter bestilles via bibliotekets hjemmeside www.kalundborgbib.dk under "Det sker" eller ved personalet i biblioteksafdelingernes betjeningstid. Billetterne kan også købes via LOF's hjemmeside www.lof.dk/nordvestsjaelland under "Foredrag & Debat". Arrangementet sker i samarbejde med LOF Nordvestsjælland.

Del