Iran - set fra en damecykel

Hun cyklede til Iran alene i 2018. Fuldkommen grøn som langturscyklist og ude af stand til at lappe en cykel, men med masser af eventyrlyst i blodet.

Iran - set fra en damecykel
Hjælpetjenesten og Kulturpakker til Ældre inviterer verdenscyklisten Nanna Liv indenfor til et spændende foredrag.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hjælpetjenesten og Kulturpakker til Ældre inviterer verdenscyklisten Nanna Liv indenfor til et spændende foredrag om, hvordan hun i 2018 cyklede til Iran alene. Fuldkommen grøn som langturscyklist og ude af stand til at lappe en cykel, men med masser af eventyrlyst i blodet.

Torsdag den 26. oktober inviterer Hjælpetjenesten og Kulturpakker til Ældre til foredrag med Nanna Liv på Ubby Bibliotek og Forsamlingshus. Nanna Liv tager dig med på lidt af et eventyr. I 2018 tog Nanna cyklen med til Iran og cyklede rundt i 4 uger alene – fuldkomment grøn som langturscyklist og ude af stand til at lappe en cykel, men med masser af eventyrlyst i blodet. Med cyklen som transportmiddel ville hun trykteste nogle af alle de fordomme, vi får om Iran gennem medierne.

For cyklen er et fantastisk transportmiddel, der kan bringe en langt fra den slagne vej og ud i alle samfundets kroge. Hun ville ud at opleve andre facetter af Iran. Og hun ville møde iranerne på deres egen hjemmebane. Men hvordan er det overhovedet at cykle i et land, der nok mest af alt er kendt for sit islamiske regime? Præstestyret i Iran lægger en lang række restriktioner på især kvinders rettigheder og muligheder. Og faktisk er det slet ikke tilladt for kvinder at cykle. Dertil er Iran bestemt ikke nogen cykelnation. Trafiksikkerheden er lav og cykelstierne få.

Men samtidig har Iran utroligt meget at byde på – lige fra Perserrigets oldtidsbyer over den islamiske guldalders smukkeste bygningsværker til moderne metropoler. Iran er kontrasternes land med både store ørkener, dybe skove og snedækkede bjergtinder, konservative landdistrikter og fancy cafémiljøer. Irans egentlige attraktion er dog iranerne selv. Faktisk regnes Iran for verdens mest gæstfrie nation. Overalt mødte Nanna venlige, nysgerrige og gæstfrie iranere, der gjorde rejsen til noget helt særligt - og det der med at lappe en cykel, det lærer man.

Til arrangementet vil der blive serveret kaffe og kage. Lyder det som et arrangement, man kunne tænke sig at deltage i, kan billetterne købes via www.kulturpakkerkalundborg.dk under ”se arrangementer” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid. Det er muligt at tilkøbe transport og det gør sig gældende for personer både med og uden kørestol. Hvis der ønskes transport, skal billetterne købes 4 uger før arrangementet.

Ovenstående arrangement sker i samarbejde med Kulturpakker til Ældre og Hjælpetjenesten.

Del