Inviterer elever indenfor i en verden af design og muligheder
For at give eleverne en så virkelighedstro indsigt i branchen som muligt blev de taget med på en designrejse fra idéudvikling til konkret produkt.

Eleverne fra Gørlev Skoles X10-klasse blev i går klogere på job- og uddannelsesmulighederne i reklame- og designbranchen. Reklamebureauet Nisted Bruun Designbureau åbnede dørene, så eleverne kunne få en introduktion og indsigt i de mange jobmuligheder, der findes i branchen.
For eleverne i X10 på Gørlev Skole i den sydlige del af Kalundborg Kommune var skolebøgerne i går skiftet ud med tryksager og designdogmer. Klassen var nemlig på besøg hos Nisted Bruun Designbureau i Sorø, hvor ejer Tina Nisted og multimediedesigner Sofie Sinding stod klar med både oplæg om branchen, egne veje ind i faget og tid til spørgsmål fra eleverne:
”Vi har alle et socialt ansvar for at få nye folk ind i brancherne, og så er det også altid sjovt og hyggeligt at få besøg og vise, hvad vi kan. Nogle lyser op, mens andre brænder ud, men det er en lige god læring”, fortæller Tina Nisted, der ejer virksomheden.
For Silas og Zander fra skolens X10-klasse har turen til Sorø og besøget i virksomheden været en succes: ”Det har været rigtig fint at være med her i dag, nu ved vi meget mere om, hvordan det er være i reklamebranchen”, fortæller Silas, der bliver støttet af vennen Zander: ”Det giver god mening, det de laver, for man skal jo gerne have lave et logo, der er nice i lang tid. Og man kan jo heller ikke bare nøjes med én reklame, man skal have mange gode reklamer”, fortæller han.
For at give eleverne en så virkelighedstro indsigt i branchen som muligt tog Tina Nisted og Sofie Sinding eleverne med på en designrejse fra idéudvikling til konkret produkt, hvor eleverne også fik set nogle af de programmer og arbejdsmetoder, der er i spil, når virksomheden designer og producerer alt fra logoer til trykte magasiner. Og særlig én uddannelse fangede den dygtige og tegneglade Anton, der godt kunne sig selv i en fremtid som illustrator:
”Det var sjovt at være her, og så var det rigtig spændende at høre om illustratoruddannelsen”, synes han.
Man skal se muligheder, ikke begrænsninger
Eleverne, der alle har behov for en særlig grad af hensyntagen, skal se og mærke, at forskellige diagnoser og udfordringer ikke er en hindring for at tage netop den uddannelse, man drømmer om, forklarer Sanne Fersgaard, der er en af klassens faste lærere: ”Vi gør det her for, at de kan få prøvet så meget som muligt, så de kan se, hvad deres evner og hobbys kan drive dem til. Og vi skal også vise, hvordan verden kan se ud efter, at man er kommet gennem uddannelsen”.
Dagen hos bureauet er blot ét besøg i en række virksomhedsbesøg, der udspringer af elevernes egne interesser for bestemte brancher og uddannelser, så eleverne bliver klogere på uddannelsesmuligheder og måske også får bekræftet eller afkræftet tanker og drømme om et bestemt job eller branche.