Investerer 35 mio. kr. og er klar med lynhurtigt internet

Det nye produkt som Kalundborgegnens Antennelaug tilbyder, får betegnelsen 1200 megabit+ Hybridfibernet, hvor + står for alt det ekstra, som fx lokale arbejdspladser, medlemsindflydelse og support fra eget kontor i Kalundborg med personlig kontakt og gratis e-mailadresse.

Investerer 35 mio. kr. og er klar med lynhurtigt internet Forretningsfører i Kalundborgegnens Antennelaug Daniel Badeby med et af de store reklameskilte som reklamerer for det nye 1200 megabit produkt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Med en investering på 35 mio. kr. er Kalundborgegnens Antennelaug klar til fremtiden. Fremover tilbydes kunderne en 1200 megabitforbindelse og ambitionen er, at have Danmarks bedste netværk.

Kalundborgegnens Antennelaug er i gang med en opgradering af deres internet og kan inden længe tilbyde forbrugerne en 1200 megabit forbindelse. Bl.a. er der bygget en helt ny hovedstation, alle skabe rundt om på vejene opgraderes og på den måde er antennelauget helt klar til konkurrencen fra fiberselskaberne.

Den nyeste opgradering, der nu er i gang, er resultatet af en fem-årsplan, som sidste år fik grønt lys af antennelaugets bestyrelse, og den skulle, hvis der ikke dukker uforudsete problemer op, være færdig i løbet af det næste par år. Til den tid kan alle abonnenter tilbydes højere hastighed, nemlig 1200 megabit.

Det nye produkt som Kalundborgegnens Antennelaug tilbyder, får betegnelsen 1200 megabit+ Hybridfibernet, hvor + står for alt det ekstra, som fx lokale arbejdspladser, medlemsindflydelse og support fra eget kontor i Kalundborg med personlig kontakt og gratis e-mailadresse.

”Fiberselskaberne har været gode til at brande, at det skal hedde fibernet, men for os er det ikke vigtigt hvad for et kabel som ligger i jorden, vi har kørt med fiber i 20 år, men for os er det mere vigtigt, at fortælle hvad for et produkt du har i enden, at du har nogle lokale folk og et kontor i byen hvor brugerne altid kan henvende sig,” fortæller forretningsfører i Kalundborgegnens Antennelaug Daniel Badeby.

Antennelauget leverer fiberforbindelse helt ligesom fiberselskaberne gør, og konverterer til coaxkabler det sidste stykke ind i huset hos forbrugerne, deraf betegnelsen hybridfibernet.

300 megabit er rigeligt

Den professionelle vurdering er ellers, at 300 megabit, som antennelauget tilbyder i dag, er rigeligt. Kun få har brug for mere, slår Badeby fast, men når nu konkurrenterne vælger at sælge en højere hastighed, er der ingen vej udenom, så må man følge med og være en del af det, som Daniel Badeby med en let hovedrysten kalder et marketingstunt, og tilbyde 1.000 megabit eller endda mere, selvom han og andre, der som han selv har været i branchen i årevis, siger, at det er der overhovedet ikke brug for.

” Men når det er den opfattelse, der hersker, så er vi nødt til at følge med, og med 1200 megabit er vi så et lille stykke foran.”

Danmarks bedste netværk

Kalundborgegnens Antennelaug mener, at når opgraderingen er færdig har man Danmarks bedste netværk og for at nå dertil skal der bl.a. udskiftes 8000 fordeler, 30.000 kabelender skal have monteret nye stik og omkring 150 km. kabel skal udskiftes på grund af alder.

”Vores målsætning er, at vi vil lave Danmarks bedste netværk og vi har brugt flere år på at finde de bedste produkter på markedet, vi har undersøgt rigtigt mange datablade, vi har været på et hav af messer og vi har snakket med andre antenneforeninger og leverandører for at finde de bedste produkter på markedet, fx alle de fordeler som sidder i vores skabe, der vælger vi en som er dobbelt så dyr som egentligt er nødvendigt, men det er klart et bedre produkt, og dem skal vi bruge 8000 af, men vi har en forventning om at det hjælper os mange år frem i tiden,” fortæller Daniel Badeby.

Udrulningen af de nye produkter starter i Ubby/Jerslev inden årets udgang, herefter følger Årby, Ugerløse, Kirke Helsinge, Rørby, Tømmerup, Svebølle og til sidst Kalundborg inden udgangen af 1. kvartal 2022.

For at nå i mål med den store opgradering som koster i omegnen af 35 mio. kr., er der ansat flere teknikere og gravefolk hos Kalundborg Antennelaug, så der nu er i alt 22 ansatte.

Del