Så er Kalundborgs nye hotel åbnet
Der er dog ikke tale om et hotel til os mennesker.
Af Lasse Petersen
Tirsdag eftermiddag blev det nye "oversize" insekthotel på Møllebakken i Kalundborg officielt indviet. Det skete med taler, snoreklip og selvfølgelig en masse træ- og naturfyld til alle de forskellige former for småkravl, som nu kan boltre sig på livet løs inde i hotellet.
Insekthotellet har fået plads ved det lille røde murstenshus nær vandtårnet og er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg og Kalundborg Kommune. Ifølge Susanne Ladefoged, formand for Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg, skal hotellet være med til at hjælpe de insekter, der har svært ved at overleve om vinteren.
"Det er en hjælp til de vilde insekter og især de vilde bier, men i det hele taget alt, hvad der er krible-krable. Vi har mangel på kvasbunker, døde træer, gammel bark - steder, hvor små insekter kan kravle ind og lune sig om vinteren," forklarer hun.
Derfor blev der da også hurtigt fyldt op med grene, pinde, mos og andet naturgodt af de fremmødte børn, som stod for at gøre hotellets "værelser" helt klar til insekternes indtog.
Susanne Ladefoged og landskabsarkitekt ved Kalundborg Kommune Birgitte Kofod Møller holdt taler i dagens anledning, og det samme gjorde formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, som samtidig fik æren af at klippe snoren og lægge de første stykker træ ind i hotellet.
"Det er en stor ære at få lov at indvie et hotel i Kalundborg. Denne gang godt nok til insekterne - senere bliver det måske til menneskerne på to ben," sagde han med et glimt i øjet, inden tonen blev lidt mere seriøs.
"Det er rigtig godt med et fokus på biodiversitet. Vi har en klimakrise, men vi har også en biodiversitetskrise, og det er meget vigtigt, at vi også får sat fokus på det," sagde han, inden han officielt åbnede op for "indtjekning" på hotellet.
Udover det nye insekthotel på siden af det røde murstenshus er der af Kalundborg Kommune også blevet sat nye bord-bænkesæt op i nærheden, ligesom selve murstenshuset er blevet forvandlet til formidlingsrum med information om natur, dyr og Kalundborg by.