Ingen ridebane til efterårets ride undervisning

Ingen ridebane til efterårets ride undervisning Der mangler et nyt top-lag før ridebanen kan bruges. Nu håber HYP, at lokale firmaer vil hjælpe. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

HYP - Humlebækgårds Youngsters Ponyklub i Raklev står i en vanskelig situation. De mangler godt 100.000 kr. til et nyt toplag på deres ridebane, Nu håber klubben, at velvillige sponsorer vil hjælpe.

HYP, en lille foreningsejet rideklub, på Kallerup Bakkevej lidt uden for Raklev, med godt 65 børn og unge og masser af udendørs aktiviteter, står med et stort problem, de kan ikke bruge deres udendørs ridebane, til at afholde undervisning og stævner på i efteråret.

HYP har selv klaret en stor del af renoveringen af ridebanen, men stødte ind i en uventet udfordring, da toplaget var for slidt. Klubben har desværre endnu ikke de store midler og kan derfor ikke selv finansiere færdiggørelsen af ridebanen og håber nu, at lokale sponsorer vil hjælpe.

Rideklubben etablerede nye dræn på den udendørs ridebane i foråret 2022. Fire uger efter opdager man, at ridebanen ikke dræner som forventet – og den står under vand.

Årsagen er, at det gamle top-lag desværre er fyldt med alt for meget ler efter flere års slid. 

Medlemmerne har allerede selv fjernet det gamle top-lag igen og kørt filtergrus på og banen dræner igen som forventet.

”Udgiften på godt 110.000 kr. til et nyt top-lag i form af knust granit, må klubben bede om hjælp til, så vi fortsat kan realisere nogle fantastiske oplevelser for børn og unge i Kalundborg og omegn,” siger Lone Ammundsen, formand i Humlebækgårds Youngsters Ponyklub.

HYP har udarbejdet et brev med beskrivelse af projektet, som er sendt ud til en række lokale firmaer. Nu håber rideklubben bare, at der findes nogle firmaer som vil hjælpe.

HYP foreningen afholder hvert år 6-10 klubstævner, samt en masse andre sjove arrangementer, som fastelavn, juleoptog mm. De har udover klubbens medlemmer, ugentligt besøg af specialskoler og kommunens ungdomsskole. De samarbejder med en projektleder om udvidelse, så de på sigt kan skabe en større bredde og opnå bedre faciliteter.

Klubben har hestene, menneskene og de frivillige hænder – og medlemmerne, der hver dag oplever den selvtillid, udvikling og arbejdsmoral det giver, at arbejde sammen med heste.

Del