Ingen planer om yderligere højvandssikring

Ved højvande, hvor den del af Vestre Havnevej som ikke er sikret, bliver oversvømmet, løber vandet bag om højvandssikringen.

Ingen planer om yderligere højvandssikring
Strækningen på Vestre Havnevej fra Langebro opg til Hærvigsgade/Strandstien er ikke højvandssikret og derfor løber vandet bag den sikring som er lavet ud for gammel vesthavn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mange gange har Vestre Havnevej stået under vand i forbindelse med højvande. Der er etableret højvandssikring på en del af vejen men der er ingen aktuelle planer om at højvandssikre resten af strækningen.

I forbindelse med den store renovering af kajen ud for havneparken og den gamle vesthavn blev der også etableret en højvandssikring.

Sikringen mod oversvømmelse dækker havneparken, kajen foran Vesthavnens Bådlaug, de små pakhuse, forbi Asgers Fisk og hele stykket langs Vestre Havnevej hen til Langebro.

Men ved højvande, hvor den del af Vestre Havnevej som ikke er sikret, bliver oversvømmet, så løber vandet bag om højvandssikringen, men Kalundborg Kommune arbejder, sammen med Forsyningen og beredskabet, på en midlertidig løsning i første omgang.

”Der er lavet højvandssikring på alt det som er nyt og på det tidspunkt var der ikke plads i budgettet til at fortsætte arbejdet på resten af Vestre Havnevej, og det er ikke besluttet eller planlagt, men der er skabt mulighed for, at højvandssikringen kan fortsætte,” fortæller direktør i Kalundborg Kommune, Michel van der Linden, og fortsætter,

”Lige nu taler vi med Kalundborg Forsyning og beredskabet om, at når det er meget højvandet, så kan vi lukke Vestre Havnevej ved Langebro med sække eller en watertube. På den måde vil det område som er højvandssikret ikke blive oversvømmet.”

Ved siden af Asgers Fisk, hvor molen går ud, er der gjort klar til at isætte en højvandsport i den nye støttemur, som kan lukkes når der er højvande i området.

”Vi taler selvfølgelig om at højvandssikre resten af Vestre Havnevej men der er ikke besluttet noget politisk endnu,” siger Michel van der Linden.

Del