Video: Havnefaciliteter indviet af minister og borgmester

Toldstyrelsen og Fødevarestyrelsens faciliteter samt en ny værksteds- og depotbygning blev officielt åbnet for brug på Ny Vesthavn fredag eftermiddag.

Video: Havnefaciliteter indviet af minister og borgmester
Jacob Jensen (V), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, havde æren af at klippe båndet og foretage den officielle indvielse af byggerierne. Foto: Jens Nielsen

Af Lasse Petersen

Programmet bød på taler, rundvisning og minsandten også et par sange, da to nye byggerier på Ny Vesthavn i Kalundborg fredag eftermiddag blev indviet i selskab med politikere, indbudte kunder og diverse samarbejdspartnere.

Der er tale om en godt 1.000 m2 stor bygning, der skal rumme Toldstyrelsen og Fødevarestyrelsens faciliteter på havnen, samt en ny værksteds- og depotbygning til havnens egne medarbejdere.

Indvielsen af de to bygninger begyndte lidt over klokken 13 i den nye Told- og Fødevarestyrelsesbygning, hvor havnedirektør for Kalundborg Havn Bent Rasmussen bød velkommen. Efter en kort introduktion gav han ordet videre til først borgmester Martin Damm (V) og siden bestyrelsesformand for Kalundborg Havn Jesper Wienmann Hansen.

I borgmesterens tale blev der især lagt vægt på den lange kamp for at få etableret Ny Vesthavn og de resultater, projektet allerede har kastet af sig.

"Det er skønt at se, at det skyder op herude på Ny Vesthavn. Nu får I så nye faciliteter til at kunne lave import direkte fra tredjeverdenslande. Det er noget, der har manglet, og nu kommer det også. Så det er en glædens dag," lød det fra Martin Damm.

Bestyrelsesformand Jesper Wienmann bakkede op og kiggede samtidig lidt ind i fremtiden.

"Vi er overbevist om, at veterinær- og fødevarekontrollen vil være et vigtigt skridt på vejen mod større og nye godsmængder for containerterminalen på Kalundborg Havn. Vi skal selvfølgelig heller ikke glemme Toldstyrelsen, som bygningen deles med. Toldstyrelsen har hele tiden haft midlertidige faciliteter på containerterminalen, men jeg håber, at de er glade for at kunne flytte ind i helt nye permanente lokaliteter," sagde han.

Bagefter var det tid til en lille bid mad, inden Jacob Jensen (V), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, havde æren af at klippe båndet og foretage den officielle indvielse af byggerierne. Ministeren indtog i samme ombæring talerstolen og udtrykte ligeledes sin begejstring over etableringen af Fødevarestyrelsens faciliteter.

"Som den har været igennem mange år, bliver havnens udvikling fortsat rigtig spændende at følge - også i de kommende år. Nu kan varer, der før skulle til hovedstaden eller måske til Aarhus for at komme til offentlig kontrol på et grænsekontrolsted, blive kontrolleret her på havnen og sendes direkte videre til importørens virksomhed. Det bliver godt, både for vores erhvervsliv og for Kalundborg i al almindelighed," sagde han.

Siden var der rundvisning i faciliteterne og taler fra repræsentanter for blandt andre Fødevarestyrelsen, Toldstyrelsen og APM Terminals. Til at afslutte dagen havde man inviteret soul- og gospelsangerinden Marie Carmen Koppel, der sørgede for et stykke med sød musik til at sende gæsterne hjem i godt humør.

Del