Video: Canadisk virksomhed indviet i Kalundborg

Fredag eftermiddag blev den canadiske virksomhed Comet Bio indviet i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk - Foto: Ole Agerbæk - Video: Jens Nielsen

Fredag eftermiddag blev den canadiske virksomhed Comet Bio indviet i Kalundborg. Comet Bio har bygget en ny fabrik i Kalundborg i partnerskab med Meliora Bio, hvor der skal produceres Arrabina, som er et præbiotika.

Den nye fabrik blev fejret af de mange mennesker, der var samlet fredag eftermiddag, hvor bl.a. den canadiske ambassadør Robert Denis, borgmester Martin Damm med flere holdt tale i forbindelse med fejringen af den nye fabrik. Der er investeret 100 mio. kr. i Comet Bio, som er opført ved siden af Meliora Bio tæt på Asnæsværket, som producerer bioethanol ud af halm.

Den canadiske ambassadør, Robert Denis, fortalte, at samarbejdet mellem Comet Bio og Meliora Bio er et godt eksempel på, at Canada og Danmark er gode til at samarbejde: ”Samarbejdet mellem Comet Bio og Meliora Bio er et godt eksempel på, at Canada og Danmark er gode til at samarbejde, og der er store fordele for alle ved dette samarbejde,” siger han.

Stærke i industriel symbiose og dygtige folk

Borgmester Martin Damm (V) var ligeledes glad for at få lov at være med til den festlige lejlighed, og sagde, at det var fantastisk at få lov til at være med til at klippe båndet og dermed en ny fremtid for fabrikken.

”Her er to virksomheder, der samarbejder i bedste symbiosestil. Det handler om at udnytte restprodukterne og lave dem til nye produkter. Det er symbiose. I Kalundborg har vi 50 års erfaring med industriel symbiose, der netop kræver samarbejde mellem virksomheder for at kunne udnytte restprodukterne,” sagde borgmesteren, og understregede også, at Kalundborgs underleverandør-industri er stærk, da der er mange dygtige folk i Kalundborg, der kan være de store virksomheder behjælpelige - hvilket tiltrækker virksomheder fra hele verden og betyder, at de eksisterende virksomheder udvider.

Der er i dag 30 medarbejdere ansat på virksomheden i Kalundborg og med den nye investering forventes samlet set skabt op mod 50 nye job. Comet Bio har endvidere lejet et 3.816 m2 stort areal på Kalundborg Havn, hvor produktet skal opbevares indtil, det skal fragtes videre til USA.

Del