Indsamling til fordel for Legeheltene

Legeheltene arbejder for at skabe en mere aktiv hverdag for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges på en af de danske børneafdelinger.

Indsamling til fordel for Legeheltene
Olivia fra Kalundborg sammen med en af legeheltene. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I denne uge afholdes Helteugen, som er en indsamling til fordel for Legeheltene. Legeheltene arbejder for at skabe en mere aktiv hverdag for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges på en af de danske børneafdelinger.

Legeheltene er med til at skabe et frirum fra sygdom, hvor børnene kan lege, bevæge sig og bare være børn. Helteugen er et nyt indsamlingsinitiativ til fordel for Legeheltene, som vil være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Helteugen er en indsamling, som hvert år støtter et særligt udvalgt projekt, og i 2023 går indsamlingen til opstart af Legeheltene i børnepalliationen med fokus på børn tilknyttet Region Hovedstaden og Region Syddanmark.

De palliative indsatser støtter børn og familier, der er ramt af livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Legeheltene og Kreaheltene er allerede tilknyttet den palliative afdeling i Region Nordjylland, hvor børnene og deres familier får tilbud om hjemmebesøg.

Gode minder skabes

Legeheltene (og Kreaheltene) tager på hjemmebesøg og sammen med familien skabes gode minder, som familien kan huske tilbage på. Minder er alt fra hverdagens leg, fælles familiemaleri, mindebokse, fodaftryk, håndaftryk m.m.

”Vi kender legeheltene fra Slagelse sygehus, hvor vores datter Olivia ofte er indlagt. Hun har en hidtil ukendt kromosomfejl der også gør hende hjertesyg.

For os er Legeheltene uvurderlige,” fortæller Pernille Laursen fra Kalundborg, og fortsætter: Legeheltene arbejder for at skabe et frirum for de indlagte børn, hvor omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Et frirum, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab. Et frirum, hvor nye venskaber kan opstå, og hvor følelsen af ensomhed formindskes. Det er lige netop det, de kan for os. Et helt unikt venskab mellem Olivia og hendes fantastiske Legehelt, får hende til at glemme alt om hjertet, der driller og gør det tåleligt med alle de indlæggelser.”

Har man lyst til at støtte indsamlingen til fordel for Legeheltenes Helteuge, går den til børn med livstruende sygdom. Man kan støtte Olivias indsamling på MobilePay 436949.

Del