Inden længe er der kun ét testcenter i kommunen

Alle private lyntestcentre lukker senest den 9. oktober, og der vil herefter kun være ét testcenter i kommunen. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De private testcentre, som ligger flere steder i kommunerne, lukker deres tilbud om quicktest senest den 9. oktober. Derfra vil der altså kun være ét testcenter i Kalundborg Kommune, nemlig på Hareskovvej i Kalundborg, hvor man får lavet PCR test.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed har oplyst, i en pressemeddelelse, at alle private testcentre lukker senest den 9. oktober i år. I Kalundborg Kommune er det Falck, der tilbyder offentligt betalte lyntest i Danmark. Efter den 9. oktober vil det kun være muligt at blive testet med PCR test på Hareskovvej i Kalundborg Kommune.

Fra den 13. september nedjusteres kapaciteten fra 200.000 til 100.000 daglige hurtigtest, og når vi når den 9. oktober er det altså slet ikke længere muligt at få en offentligt betalt lyntest. Derudover nedskaleres kapaciteten for PCR-test ligeledes fra 170.000 til 100.000 daglige test fra den 1. september.

Det betyder, at nogle borgere fremover vil have længere end 20 kilometer til nærmeste teststed. Testindsatsen vil dog fortsat blive tilrettelagt, så teststederne er spredt ud over hele landet, oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Ved lyntest podes man i næsen, og man får svar 15-30 min. senere, hvorimod man ved en PCR-test bliver podet i halsen, og får svar inden for 48 timer.

Del