Indbrudstyvene holder ikke sommerferie

Selv om antallet af indbrud er faldet, holder indbrudstyvene ikke ferie, når du gør, og de stjæler for større værdier end tidligere.

Indbrudstyvene holder ikke sommerferie
Modelfoto.

gitte@tv-kalundborg.dk 

Mange vestsjællændere vender for øjeblikket blikket mod udlandet eller et sommerhus i sommermånederne. Omvendt vender indbrudstyvene blikkene mod de ferietomme huse.

Antallet af anmeldte indbrud ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi er faldet de sidste år, når man ser på politiets egne tal. De viser, at der i politikredsen var 3.207 anmeldte indbrud i 2018, mens der i 2023 var 1.654 - det svarer til 4,4 anmeldte indbrud pr. 1000 indbyggere. Det er et fald på mere end 48 procent, men selv om antallet af indbrud er faldet, holder indbrudstyvene ikke ferie, når du gør, og de stjæler for større værdier end tidligere.

“Vi kan desværre konstatere, at der anmeldes større skader fra vores medlemmer ved indbrud. Tyvene stjæler altså for større værdier end før, og det er en kedelig udvikling, selvom vi ser et fald i antallet af indbrud,” lyder det fra direktør for Skadehjælp ved GF Forsikring, Martin Rundager.

Selvom tyvene har fået øje for de mere værdifulde tyvekoster, bør det ikke afholde vestsjællænderne fra at nyde en tiltrængt ferie væk fra hjemmet. 

“Man skal ikke gå rundt og være nervøs for indbrud, når man er på ferie. Inden man tager afsted, bør man dog sikre sig, at ens hus eller lejlighed også er ferieklar, og her er et af de vigtige råd er at tale med naboerne. Så er de opmærksomme, hvis der foregår noget,” siger Martin Rundager.

Gode råd:

  • Sørg for at alle døre og vinduer er lukket og låst korrekt. Det gælder også garage, skure og cykler. 
  • Hør naboer, om de vil være opmærksomme, mens man er væk. 
  • Aktivér eller installér en udendørs bevægelsescensor, der aktiverer lyset. Det kan skræmme tyvene væk. Indstil også timere indendørs til at aktivere lyset om aftenen. 
  • Hav styr på forsikringerne. Ved indbrud er det indboforsikringen, der dækker det stjålne, og husforsikringen dækker skader på huset.

Kilde GF Forsikring.

Del