Illegale håndværkere var skyld i brand på Novo Nordisk

Illegale håndværkere var skyld i brand på Novo Nordisk
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det var to illegale håndværkere, der var skyld i en større brand på Novo Nordisks byggeri i Kalundborg den 16. maj i år. Det skriver mediet MedWatch på baggrund af et referat fra et sikkerhedsmøde fem dage efter ulykken.

- Hvad vi på nuværende tidspunkt ved er, at de to personer, som udførte ’the hot work’ (påsvejsning af tagpap, red.) ikke havde en arbejdstilladelse til den specifikke arbejdsopgave. Derudover havde de to personer ikke nogen gældende arbejdstilladelse til Danmark, lyder det i referatet ifølge mediet.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for MedWatch, at de to håndværkere har været til afhøring hos politiet, samt at de ikke havde en gyldig arbejdstilladelse.

Den voldsomme brand, der sendte en stor sort røgfane ind over Kalundborg, brød ud lige over middag den 16. maj og opstod i en af de helt nye bygninger som er under opførelse på den store Novo Nordisk byggeplads. Dele af tagkonstruktionen er nedbrændt og der er store sodskader på bygningen efter den voldsomme brand, oplyste Midt- og Vestsjællands Brandvæsen dagen efter branden.

- Branden opstod oppe på taget som følge af uheld eller noget uforsigtighed i forbindelse med håndværkernes arbejde deroppe. Vi har afhørt dem, men der er ikke indtil videre fundet noget, som vi har sigtet dem for, oplyser kommunikationsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi, til mediet.

Video: Voldsom tagbrand på nyt Novo byggeri

Del