Illegale arbejdere på Novo byggeplads

På byggepladsen mødte politifolkene fire personer, der ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark.

Illegale arbejdere på Novo byggeplads
Midt- og Vestsjællands Politis udlændingeafdeling har været forbi Novo Nordisk byggeplads i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Midt- og Vestsjællands Politis udlændingeafdeling har været forbi Novo Nordisk byggeplads i Kalundborg torsdag i sidste uge, hvor de fandt fire personer, der arbejdede uden tilladelse. Det skriver Ekstra Bladet onsdag.

På byggepladsen mødte politifolkene fire personer, der ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark.

Vi kan bekræfte, at Udlændingeafdelingen var på kontrol på en byggeplads i Kalundborg 11. januar, hvor vi traf fire brasilianske statsborgere med opholdstilladelse i Portugal. De fire brasilianske mænd blev mandag sigtet for ulovligt arbejde, idet de ikke jf. udstationeringsloven må tage arbejde i Danmark, oplyser politikredsens udlændingeafdeling til Ekstra Bladet.

Novo: Vores leverandører skal overholde gældende lovgivning

Kommunikationschef hos Novo Nordisk, Stine Gry Roland, udtaler sig i et skriftligt svar til TV-Kalundborg.dk:

Vi kan bekræfte, at vi i sidste uge havde en myndighedskontrol på en af vores byggepladser. Her blev der hos en underleverandør identificeret fire udenlandske medarbejdere, som ikke havde de fornødne tilladelser til at arbejde. Vi har annonceret investeringer for 60 mia. kroner i Kalundborg de seneste år, og det er selvsagt afgørende for os, at vores leverandører overholder gældende lovgivning, og det indskærper vi over for dem, når vi indgår kontrakter. Det budskab vil vi nu igen indskærpe over for den pågældende leverandør. Samtidig vil vi forholde os til, om det er nødvendigt at indføre yderligere foranstaltninger med henblik på at forhindre en lignende sag på vores byggepladser i fremtiden.

Del