Ildsjæle for støtte til udvikling

Ildsjæle for støtte til udvikling Foreningen Værftet i Havnsø har netop modtaget 400.000 kr i støtte fra Realdanias kampagne Underværker.

Frivillige med kreative ideer kan løfte et helt lokalsamfund. Derfor støtter Realdania nu 17 nye ildsjæleprojekter med 12 millioner kroner gennem kampagnen Underværker. To af Underværkerne ligger i Kalundborg Kommune, hvor ildsjæle vil skabe bedre rammer om fællesskaber.

Foreningen Værftet i Havnsø har netop modtaget 400.000 kr i støtte fra Realdanias kampagne Underværker. Værftet er i dag et vigtigt lokalt samlingssted, men mangler ’kronen på Værftet’ – toiletfaciliteter til alle brugerne, medlemmer såvel som gæster. De kan etableres nu.

Også Støtteforeningen Øernes Højskole Sejerø har fået støtte fra Realdanias kampagne Underværker: 700.000 kr. Pengene skal gå til at omdanne den tidligere skole på Sejrø til til et kulturelt, bæredygtigt og mangfoldigt mødested og fællesskab på tværs af fastboende og øens gæster. Stedet skal være med til at tiltrække mere liv til øen, bidrage med arbejdspladser og understøtte erhvervslivet.

Projektet viser, hvordan man kan skabe liv og aktivitet i en funktionstom bygning i et lille ø-samfund. Dermed skriver projektet sig ind i den gode tendens, der er i mange af Underværker-projekterne. Her formår ildsjælene i høj grad, at genbruge og nytænke bygninger, der er blevet overflødige. 

”Ildsjæle er eksperter i at fylde forladte bygninger med fællesskab – og særligt i små samfund på landet kan Underværker gøre en forskel og være med til at give lokalområdet et løft. Jeg glæder mig til at se nye ildsjæleprojekter sætte blus på fællesskabet over hele Danmark, også her i Kalundborg Kommune” siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania

I alt har 129 projekter søgt om støtte i denne ansøgningsrunde. 17 er udvalgt til at modtage støtte, herunder projektet i Havnsø og Sejerø.

Del