Ikke den klassiske, stribede med håndsving

Det er ikke længere den klassiske, stribede med håndsving, men et langt mere komplekst udemøbel med både motor, lys, varme og vindsensor indbygget.

Ikke den klassiske, stribede med håndsving
Der går ikke mange uger, før det kan blive nødvendigt at skærme for solen på terrassen, og her er markisen et populært valg i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Når solen begynder at titte frem, går der ikke mange uger, før det kan blive nødvendigt at skærme for den på terrassen, og her er markisen et populært valg i Kalundborg.

Det er dog ikke længere den klassiske, stribede med håndsving, men et langt mere komplekst udemøbel med både motor, lys, varme og vindsensor indbygget, som danskerne efterspørger. 

De gammeldags markiser med håndsving er ikke noget, vi sælger længere. Vi laver skræddersyede markiser og måler op hos den enkelte kunde. Der er flere, der gerne vil investere noget mere i deres udeliv på terrassen i dag, og mulighederne for at få en unik markiseløsning er bare større i dag end for ti år siden,” siger Nikolaj Schädler fra Garant i Kalundborg. 

En investering i udelivet 

Selv om den primære funktion ved markisen er at skærme for solen, giver den moderne udgave også mulighed for at forlænge sæsonen på terrassen. Og det er noget, danskerne prioriterer i stigende grad.

De moderne markiser er i den grad blevet opdateret og med mange funktioner, der også gør dem til en større investering, der kan komme over 30.000 kroner. Det kan for eksempel være funktioner som varmelegeme og lys eller et ekstra lille rullegardin på forbommen, der kan rulles ned og dække for lavthængende sol især i forår og efterår, eller den populære ’vindvogter’, der sørger for at rulle markisen ind, hvis det blæser for meget.   

Markiserne kan holde i helt op til tyve år, og derfor er det også noget, som kunderne gerne vil poste deres penge i, så de får en løsning, der passer helt perfekt til deres terrasse. Det er også de store løsninger, vi ser vinde mere ind, for eksempel er pergolamarkisen blevet populær hos mange,  fortæller Nikolaj Schädler.

Del