Igen hærværk og svineri i Havneparken

Hærværk har desværre også været et problem stort set lige siden, at havneparken i Kalundborg blev etableret.

Igen hærværk og svineri i Havneparken Endnu engang har der været svineri og hærværk i Kalundborg Havnepark. Bl.a. mødte pedellerne op til ødelagte toiletter onsdag morgen. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der har været skrevet en del om, de sidste par år, at nogle brugere af Kalundborg Havnepark ikke kan finde ud af, at rydde op efter sig, når de benytter havneparken. Ligesom at uro og hærværk desværre også har været et problem stort set lige siden, at havneparken i Kalundborg blev etableret. Det er desværre ikke blevet bedre.

Tirsdag var sidste skoledag for 9. klasserne i Kalundborg Kommune, og rigtig mange af dem fejrede deres sidste skoledag i Kalundborg Havnepark. Det betød desværre også, at fire pedeller fra Kalundborg Kommune måtte rykke ud til havneparken onsdag tidlig morgen for, at rydde op efter den fest, som har fundet sted tirsdag aften.

”Det var rigtigt slemt, der var papir, pizzabakker og glasskår alle vegne. Vi havde endda sat ekstra skraldespande op, men de var gabende tomme, samtidig har der været hærværk på toiletterne,” fortæller Toke Bondam, distriktskoordinator i Kalundborg Kommune, og fortsætter: ”Vi melder det til politiet hver gang. Selv om det måske kun er småting, har vi fået besked på at anmelde det.”

Picnicrummet, hvor der tidligere har været både svineri og hærværk flere gange, blev aflåst kl. 17 tirsdag, og der er derfor ingen problemer at spore her efter aftenens fest. Men havneparken var i sørgelig stand onsdag morgen.

”Det har været et problem med svineri meget længe, især i weekenden. Jeg har holdt mig lidt tilbage for ikke, at folk skal tro, at det er et dårligt område, at komme i, men nu har jeg mistet tålmodigheden. Nu er der nogen, som må tage ansvar,” fortæller Shaun Gamble, Costa Kalundborg Café

Politi sendte en stor gruppe unge væk

I øvrigt fik Midt- og Vestsjællands Politi, tirsdag aften omkring kl. 18, en melding om, at der blev kastet med kanonslag på havnen i Kalundborg. En patrulje blev sendt til stedet, og traf en 15-20 unge mennesker. Det var ikke muligt at identificere, hvem der havde tændt kanonslagene, så alle de unge blev formanet om at opføre sig ordentligt og sendt væk fra stedet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Del