I kø til kæmpe fødselsdagslagkage

Hvis væggene kunne tale, så kunne de fortælle mange sjove historier om alle de mennesker der er gået ud og ind af dørene.

I kø til kæmpe fødselsdagslagkage Mange var mødt op til 30-års fødselsdag på Café Solsikken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Café Solsikken i Skibbrogade har nu eksisteret i 30 år, det blev fejret lørdag med en velbesøgt reception hvor der blev serveret kaffe og lagkage.

Café Solsikken er beliggende i Skibbrogade midt i hjertet af Kalundborg by. Solsikken rummer både tilbud om café, køkken og butik. Der er også It-medie værksted på 1. sal. Sådan har det været i 30 år og det blev fejret fredag eftermiddag hvor de mange gæster blev budt velkommen af Ann Nielsen, som arbejder i køkkenet på Solsikken, og som kunne fortælle, at der var brugt 24 lagkagebunde til den kæmpe fødselslagkage.

Tankerne om Solsikken var for 30 år siden at skabe et netværkssted for de borgere med særlige behov, som flyttede ud i deres egen bolig, ud fra institutionerne, der havde behov for at have et sted at mødes. Et sted hvor man kan møde gode venner, danne netværk, møde kærester, få råd og vejledning, og hvis væggene kunne tale, så kunne de fortælle mange sjove historier om alle de mennesker der er gået ud og ind af dørene.

Blandt talerne til 30-års dagen var leder af CSU (Center for Specialundervisning), Ingse Rasmussen, som sagde:

”Det er helt vildt mærkeligt, 30 år. Jeg har lavet en del kurser med mange af jer hernede, mange af dem som har været involveret i mit arbejdsliv, er her i dag, det er helt vildt. Der blev lavet et kursus dengang som jeg stod for hvor både personale og elever var med på, det var helt nyt dengang, at man blandende personale og elever på et kursus, hvor man arbejdede med hvad borgerne egentligt, ønskede sig med sit liv, og dagen efter var de ting som borgerne ønskede indført. Tak for al den energi som er her og omkring Solsikken.”

Café Solsikken hører ind under Det Sociale Voksenområde Center 1 i Kalundborg Kommune, som yder pædagogisk og praktisk støtte til borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger.

Del