Hvorfor er det så svært at spise sundt?

Spiller kosten en rolle for vores risiko for at udvikle kræft? Og kan det betale sig at have fokus på kostvaner?

Hvorfor er det så svært at spise sundt?
Anja Olsen, der er seniorforsker ved Kræftens Bekæmpelse, står på scenen i Kino Den Blå Engel for at fortælle om ’Kost og Kræft.

Af Jens Nielsen

Mandag den 24. oktober er det Anja Olsen, der er seniorforsker ved Kræftens Bekæmpelse, der står på scenen i Kino Den Blå Engel for at fortælle om ’Kost og Kræft – sandhed og myter. Foredraget er lavet i samarbejde med Novo Nordisk.

Det er en solid forskningskarriere inden for netop livsstil og kræft, som ligger til grund for Anja Olsens udnævnelse til professor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet. En stor del af Anja Olsens forskning er baseret på Kræftens Bekæmpelses store befolkningsundersøgelse, ’Kost, kræft og helbred’, som blandt andet takket være Anja Olsens forskning har givet vigtig ny viden om årsagerne til kræft. 

Anja Olsens forskning har blandt andet vist, hvordan fuldkorn påvirker vores sundhed. Her har hun blandt andet vist, at fuldkorn kan mindske risikoen for at udvikle tarmkræft. Et andet af hendes forskningsfelter er planteøstrogener – hormonlignende stoffer, som findes i mange af de planter, vi spiser. Her har Anja Olsen forsket i sammenhænge mellem planteøstrogener og især brystkræft. Både når det gælder udviklingen af brystkræft og prognosen for kvinder, der har brystkræft. 

Mandag d. 24. oktober står Anja Olsen på scenen i Kino Den Blå Engel hvor hun med sit foredrag vil fortælle om ’Kost og Kræft – sandhed og myter.’ Spiller kosten en rolle for vores risiko for at udvikle kræft? Og kan det betale sig at have fokus på kostvaner?

Dette og meget andet kan du høre om i dette interessante foredrag.

Studerende har mulighed for at komme til dette foredrag til halv pris, mod fremvisning af studiekort ved køb i Biografen.

Billetter købes i Kino Den Blå Engel eller på biografens hjemmeside.

Del