Hvor kan dem med et handicap svømme?

Hvor kan dem med et handicap svømme?

Læserbrev: Hvor kan dem med et handicap svømme?

Kalundborg svømmehal er en aktiv svømmehal for både skoler, foreningslivet og offentligheden, men hvor kan dem med et handicap svømme?

Jeg var med til at indvie en handicapvenlig trappe i børnebassinet for nogle år tilbage, som skabte stor glæde for de børn og voksne, der havde svært ved at komme ned i bassinet ved den ordinære trappe.

Men der mangler fortsat handicap-faciliteter og hjælpemidler til de borgere, der har brug for disse.

Hvor er handicapomklædningsrum til de fysisk, men også til de psykisk handicappede børn og voksne?

Hvor er badebriksen, og hvor er der en lift i omklædningsrummet til dem, der har brug for dette samt en lift i selve svømmehallen?

Hvor er varmvandsbassinet, som ville trække flere både med og uden handicap til svømmehallen?

Jeg må køre ud af kommunen for at gå i svømmehallen med min søn, da han er 11 år, og ikke må komme med i damernes omklædningsrum. Han er ikke i stand til at klare sig selv i et omklædningsrum, og ville ikke komme ud i svømmehallen iført badebukser. Der mangler i den grad familie/handicap omklædningsrum i Kalundborg svømmehal. Derudover mangler der plads til at kunne komme rundt med kørestol, klapvogn og rollator.

Der er handicapsvømning en gang om ugen i Kalundborg svømmehal, dvs. at børn og voksne med fysiske og psykiske handicap kan komme i svømmehallen. Der er ikke nogen træner. I stedet foregår det på egen hånd og de, der har brug for lift til at komme i vandet, blive badet på en badebriks eller ikke kan bade i det kolde vand, har ikke mulighed for at deltage.

Derudover undrer det mig i den grad, at man i Kalundborg svømmehal ikke tilbyder handicappede med ledsagerkort at kunne gøre brug af dette, hvilket man kan i andre kommuner.

Kalundborg svømmehal kunne meget bedre omfavne alle kommunens borgere, hvis der blev indført flere handicap-faciliteter og hjælpemidler til dem, der har brug for det.

Med venlig hilsen

Malene Schneider

Forældre til barn på Sigrid Undset Skolen                                         

Del