Hvad kan man blive når man bliver stor?

På Kalundborg Uddannelsesmesse var både uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder klar til, at svare på spørgsmål og gennem oplevelser give et indblik i de mange uddannelses- og karrieremuligheder, der er i Kalundborg og omegn.

Hvad kan man blive når man bliver stor?
Hassan, en af de mange elever som besøgte uddannelsesmessen fik en ekstra oplevelse, han fik nemlig et kram af de to lokalbetjente, Lisbeth Pedersen og Peter Holm Jørgensen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Omkring 1300 unge i Kalundborg Kommune var i dag forbi Uddannelsesmessen i Kalundborg Hallerne. Her kunne man få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet. 

På Kalundborg Uddannelsesmesse var både uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder klar til, at svare på spørgsmål og gennem oplevelser give et indblik i de mange uddannelses- og karrieremuligheder, der er i Kalundborg og omegn.

Uddannelsesmessen var delt op i to dele. I skoletiden var alle kommunens 8., 9. og 10. klasser inviteret sammen med elever fra FGU-skolen i Svebølle og elever fra Allikelund Gymnasium. De deltog i et særligt tilrettelagt program, som skulle give inspiration og nye erfaringer om lokale uddannelser og jobs. Efter klokken 14 blev dørene åbnet for eleverne fra de omkringliggende ungdomsuddannelser såvel som for forældre.

Som noget nyt var der i år over 40 oplæg fra andre unge rollemodeller, som skoleeleverne deltog i sammen med deres klasselærere. Eleverne oplevede en varieret dag, hvor arrangørerne havde gjort sig umage for at tilrettelægge et spændende program for alle.

Mere end bolcher og brochurer

Alle elever fik en på opleveren ved de mange kreative og praktiske aktiviteter, som udstillerne havde gjort stor umage med. På den måde var Kalundborg Uddannelsesmesse meget mere end bolcher og traditionel brochureuddeling.

Uddannelsesmessen var i år også rykket udendørs hvor ZBC havde parkeret deres madbus foran hovedindgangen sammen med en stor lastbil fra Obel Transport og en kæmpe traktor fra Ubby Auto- & Maskincenter.

Fik et kram af politiet

Hassan, en af de mange elever som besøgte uddannelsesmessen fik en ekstra oplevelse, han fik nemlig et kram af de to lokalbetjente, Lisbeth Pedersen og Peter Holm Jørgensen.

”Jeg er ikke den store fan af politiet,” sagde Hassan, da han nåede frem til politiets stand sammen med sine kammerater.

”Sikke noget pjat, du skal da bare ha’ et kram,” sagde lokalbetjent Lisbeth Pedersen inden hun sammen med Peter Holm Jørgensen gav Hassan et kæmpe kram og han blev en oplevelse rigere.

Om han senere vælger at blive politibetjent skal være usagt.

Uddannelsesmessen er blevet til i et tæt samarbejde mellem UU Kalundborg og Kalundborgegnens Erhvervsråd og finansieres med bevilling fra Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune.

Del