Husk eftersyn af bremserne når du skifter til vinterdæk

Husk eftersyn af bremserne når du skifter til vinterdæk Claus Lanther, indehaver af Lanthers Autoværksted, opfordrer kunderne til at få efterset bilens bremser når der alligevel skiftes til vinterdæk. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er lige nu højsæson for at skifte til vinterdæk på bilen, men mange glemmer at få efterset deres bremser samtidig, og det kan få fatale følger mener Claus Lanther, indehaver af Lanthers Autoværksted i Elmegade i Kalundborg.

Skifte til vinterdæk er praktisk talt en nationalsport herhjemme. På trods af et - sammenlignet med Sverige og Norge - relativt mildt vintervejr, så vælger omkring 90 procent af danskerne hvert år at konvertere til vinterdæk.

Temperaturen skal blot under 7 grader for, at en vej begynder at blive glat. Vinterdæk bremser bedre end helårs- og sommerdæk på glatte veje.

Og lige nu er der ekstra travlhed hos landets autoværksteder for der loves nattefrost i de kommende dage.

Hos Lanthers Autoværksted i Elmegade er der også travlt, bl.a., med skift af vinterdæk, men Claus Lanther opfordrer kunderne til også at få efterset deres bremser samtidig med at der sættes vinterdæk på bilen.

”Mange får bare skiftet til vinterdæk, men en del kunder ville få meget ud af at få tjekket deres bremser samtidig, mange af de serviceeftersyn som laves på især nye biler, der skiller og smører man ikke bremsesystemet, der foretages kun en visuel kontrol om der er nok bremsebelægning,” fortæller Claus Lanther, og fortsætter,

”Vi oplever jævnligt, at bremserne sidder fast, især de bagerste bremser, vi må ind imellem slå bremseklodserne ud med en hammer, derfor er det en god ide at få efterset og smurt sine bremser når hjulene alligevel er taget af.”

Del