Hurtigtest lukker i hele landet

Ligesom i den øvrige del af Danmark lukkes der d. 6. marts helt ned for hurtigtest i Region Sjælland.

 Hurtigtest lukker i hele landet
Ligesom i den øvrige del af Danmark lukkes der d. 6. marts helt ned for hurtigtest i Region Sjælland.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Ligesom i den øvrige del af Danmark lukkes der d. 6. marts helt ned for hurtigtest i Region Sjælland. Det er fortsat muligt at få en PCR-test i samtlige 17 kommuner i regionen.

I alle 17 kommuner i Region Sjælland kan borgerne få foretaget en PCR-test på et af regionens testcentre. Men, ligesom i den øvrige del af Danmark, lukkes alle hurtigtestcentre ned pr. 6. marts.

Det er Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der beslutter testkapaciteten – både i forhold til hurtigtest og PCR-test. 

Find nærmeste PCR-testcenter på coronasmitte.dk

På coronasmitte.dk kan borgerne fortsat finde information om nærmeste PCR-testcenter, se åbningstider etc. Man kan bestille tid til test på coronaprover.dk

Testkapacitet tilpasses til det aktuelle behov

Testaktiviteten i samfundet har været nedadgående de seneste uger. Derfor gennemfører sundhedsmyndighederne en tilpasning, der svarer til det aktuelle behov. Det gælder også i Region Sjælland.

Region Sjælland følger den ”trappemodel” for nedskalering af PCR-kapaciteten, Styrelsen for Forsyningssikkerhed har meldt ud: https://sfos.dk/2022/02/28/pcr-test-nedskaleres-med-ny-trappemodel/

Trappemodellen tager udgangspunkt i det faktiske forbrug af PCR-test. På den baggrund forventes det, at kapaciteten for PCR-test løbende nedjusteres den kommende tid.

Den seneste uge er der dagligt udført mellem 6.000 og 11.000 PCR-test i Region Sjælland.

Del