Hunde blev kørt trætte inden nytårsfyrværkeri

Dyreklinik inviterede til fælles gåtur nytårsaftensdag for at hundene skulle blive trætte inden der bliver skudt fyrværkeri af.

 

Hunde blev kørt trætte inden nytårsfyrværkeri
I år var godt 50 hundeejere og deres firbenede venner mødt op til den 6 km. lange fælles gåtur fra Gørlev Dyreklinik lørdag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Gørlev Dyreklinik havde igen i år inviteret på en lang tur for de firbenede og deres ejere, for at hundene skulle blive trætte inden der bliver skudt fyrværkeri af.

I dag, nytårsaftensdag, havde Gørlev Dyreklinik inviteret alle hunde og hundeejere på en nytårsgåtur. En tradition som snart er flere år gammel, men som har været aflyst i 2020 og 2021 grundet corona.

I år var godt 50 hundeejere og deres firbenede venner mødt op til den 6 km. lange fælles gåtur.

”Det er dybest set for at hundene kan bruge noget energi og blive godt trætte inden nytårsaften, at vi laver turen, og de bliver jo mere trætte når der er så mange indtryk fra de andre hunde,” fortæller Lise Gregersen, dyrlæge og medindehaver af Gørlev Dyreklinik.

Lise Gregersen har nogle simple råd til hundeejerne, som har hunde der er bange for fyrværkeri.

”Det er en god ide at få luftet hundene i løbet af dagen, så de ikke skal ud om aftenen, og så er det en god ide at rulle gardinerne for og skrue op for musikken, og endelig kan man få noget beroligende medicin, fortæller dyrlægen og fortsætter,

”Mange hunde er rigtigt bange og ryster og spiser måske slet ikke i flere dage, men man kan faktisk vænne sin hund til fyrværkeriet, der findes en række videoer på YouTube med lyde af fyrværkeri, så starter man på et lavt lydniveau og skruer så langsomt op, men det kræver en indsats.

Der findes også en række angstdæmpende produkter, og når man kommer hjem, er det vigtigt at man opfører sig normalt og ikke hele tiden trøster hunden.

Lise Gregersen bød de mange hundeejere velkommen og ønsklede godt nytår inden deltagerne blev sendt ud på turen, som i år foregik i let vind og 8 graders varme, perfekt vejr til en gåtur med sin firbenede ven.

Efter gåturen blev der serveret ’godbider´ til både de tobenede og de firbenede deltagere.

Del