Hovedkloak til nyt byggeri i Klosterparken gøres klar

Et kæmpe sort rør bugter sig hen over græsplænen i Klosterparken og længere oppe i parken arbejder det lokale entreprenørfirma Benny Petersen sammen med firmaet Scanpipe.

Hovedkloak til nyt byggeri i Klosterparken gøres klar Det lokale entreprenørfirma Benny Petersen udfører arbejdet for Kalundborg Forsyning sammen med firmaet Scanpipe. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Inden længe tages der første spadestrik til syv nye punkhuse i Klosterparken i Kalundborg. Forberedelserne er i gang til byggeriet, lige nu etableres en ny hovedkloak.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har købt en 13.800 kvadratmeter stor grund i Klosterparken i Kalundborg. Dermed kan selskabet senere på året tage første spadestik til de meget omdiskuterede boliger, der vil blive opført af totalentreprenøren 5E Byg.

Der skal opføres 97 lejligheder fordelt på syv punkthuse, men det er ikke nok kun at bygge husene, der skal også vand, fjernvarme og kloakledninger til de nye lejligheder.

Og netop etablering af en ny hovedkloak til de syv punkhuse er nu sat i gang af Kalundborg Forsyning.

Et kæmpe sort rør bugter sig hen over græsplænen i Klosterparken og længere oppe i parken arbejder det lokale entreprenørfirma Benny Petersen sammen med firmaet Scanpipe.

Det nye hovedkloakrør er 315 millimeter i diameter og hver længde rør er 12 meter lange.

Inden det store rør skal graves ned i jorden, bliver rørlængderne smeltet sammen. Det er Scanpipe eksperter i og har såvel mandskab som materiel til lige den opgave.

Rørenderne slibes lige og rene, herefter bliver enderne varmet op til 230 grader og bliver så trykket sammen med 62 bar. På den måde smelter rørene sammen og er klar til at blive gravet ned.

Del