Hospitalsklovn: En tryg hånd at holde i

Danske Hospitalsklovne er professionelt uddannede, og arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem.

Hospitalsklovn: En tryg hånd at holde i Torsdag den 29. september kommer den Danske Hospitalsklovn Zippo forbi Biblioteksinfo i Snertinge.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag den 29. september har Kalundborg Biblioteker i samarbejde med Snertinge Biblioteksklub inviteret den Danske Hospitalsklovn Zippo forbi Biblioteksinfo i Snertinge.

Zippo vil fortælle om sit arbejde som hospitalsklovn på de danske børneafdelinger. Danske Hospitalsklovne er professionelt uddannede, og arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. De møder og anerkender barnet der, hvor det er. I angsten, i glæden, i kedsomheden. 

Til foredraget vil man få meget mere viden om klovnenes arbejde, når de træder ind i et rum, og de mennesker, der er og hvordan de skaber et bånd imellem børn, pårørende og personale. De ser hvad der er brug for, fx at omdanne hospitalsstuen til et rum fuld af leg og magi. Måske er der brug for hjælp til at gennemføre en undersøgelse. Eller måske er der brug for, at der bliver sat ord og krop på barnets smerte.

Hospitalsklovnene deler deres styrke med barnet og giver, hvad der er behov for. For mange børn kan klovnen blive en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt. Og et anker at vende tilbage til.

Man kan læse mere om foredraget og købe billetter på www.Kalundborgbib.dk Foredraget foregår på Biblioteksinfo i Snertinge. Foredraget er arrangeret i samarbejde med biblioteksgruppen i Snertinge. Foredraget er fra kl. 19 – 21.

Del