Høng Bibliotek fylder 100 år

I anledning af, at Høng Bibliotek har 100-års jubilæum inviteres til åbent hus.

Høng Bibliotek fylder 100 år Høng Bibliotek fylder 100 år.

kontakt@tv-kalundborg.dk

I anledning af, at Høng Bibliotek har 100-års jubilæum inviteres til åbent hus søndag den 7. november kl. 10-13 på biblioteket i Høng.

Alle samarbejdspartnere, brugere og lånere er velkomne til at kigge forbi, og nyde dagen sammen med bibliotekspersonalet og Høng Lokalhistoriske Forening.

Der vil være tale ved biblioteksleder Jette Mygind og morgenbord med brød, kaffe, te og efterfølgende jubilæumskage. I løbet af formiddagen vil der vil være sang, aktiviteter for både børn og unge, konkurrence og mulighed for at nyde en historisk udstilling over bibliotekets historie og meget mere.  

I anledning af Høng Biblioteks jubilæum har der været udskrevet en bogmærke-konkurrence, og vinderne afsløres på selve dagen. Der vil i øvrigt være mulighed for at få gratis bogmærker med hjem.

Om Høng bibliotek

Hele oprindelsen til Høng Bibliotek kan faktisk spores helt tilbage til 1800-tallet, hvor der var forskellige sognebogssamlinger i området.  Men det var den 7. november 1921, at Finderup sogns Bibliotek åbnede i lejede lokaler hos Karetmager Viggo Nielsen, Hovedgaden 18 i Høng by. Året forinden havde Danmark fået sin første bibliotekslov, der sikrede borgerne adgang til viden. I loven kunne man læse, at det var folkebibliotekernes opgave at ”udbrede Kundskaber og almindelig Oplysning”. Tanken bag folkebiblioteket var, at mere viden og uddannelse ville gøre danskerne bedre til at klare sig økonomisk.

I 1920 kom altså den første bibliotekslov i Danmark, og med den fik Høng sit første folkebibliotek. Tidligere havde der været forskellige skønlitterære bogsamlinger, men med den nye lov, blev der nu oprettet et nyt bibliotek, hvor der både blev indkøbt fag- og skønlitteratur. Samlingen bestod af ca. 3.000 bind og blev indviet d. 7. november 1921.

Del